Пандемията на значително влошава социалното неравенство по целия свят, съобщава

...
Пандемията на значително влошава социалното неравенство по целия свят, съобщава
Коментари Харесай

Пандемията е увеличила двойно социалното неравенство

Пандемията на доста утежнява общественото неравноправие по целия свят, оповестява Frankfurter Allgemeine Zeitung. Това се потвърждава от изследване, оповестено от организацията за помощ и развиване Oxfam. За да се възстановят от икономическите последствия от пандемията, на най-бедните може да са нужни към 14 години. В Лондон изпълнителният шеф на Oxfam International Габриела Бухер изрази мнението си по въпроса, съобщи организация Фокус.
„ Мисля, че в действителност се движим в незнайното. В Oxfam от години измерваме възходящото неравноправие, само че тази година то в действителност се е удвоило. Във всяка страна на Земята, може би във всяка страна поотделно, неравенството ще се усили. Освен това всичко се случва едновременно. Това в никакъв случай не се е случвало. Така че не знаем какво ще стане по-нататък. Знаете ли, това не се е случвало откогато започнахме да записваме данни. И това се развива редом с климатичната рецесия “, съобщи Бухер.
 Вирусолог: Пандемията завършва и до лятото рестриктивните мерки падат Вирусолог: Пандемията завършва и до лятото рестриктивните мерки падат
Феликс Ершов - вирусолог и чиновник на Центъра „ Гамалея “, учен на Руската академия на науките изяснява, че пандемията п...
През последните две години, съгласно Oxfam, регистрираното благосъстояние на десетте най-богати хора в света съвсем се е удвоило, макар пандемията или заради нея, и е повишено с към 1,12 трилиона $. Жените са най-засегнати от възходящото неравноправие, изключително дамите от небогати фамилии. Жените също съставляват към 70 % от здравните и обществените служащи по целия свят. Там те от своя страна са изложени на по-голям риск от заразяване с ковид. Това е и противоположната страна на медала във връзка с дребното мъже, които са се трансформирали в „ спечелили в пандемията “, разяснява изданието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР