Пандемията е изсветлила част от бизнесите в сивия сектор. Специално

...
Пандемията е изсветлила част от бизнесите в сивия сектор. Специално
Коментари Харесай

Кризисните мерки извадиха на светло 1/3 от договорите в ХоРеКа сектора

Пандемията е изсветлила част от бизнесите в сивия бранш. Специално в бранша на хотелиерството и ресторантьорството 1/3 от договорите излязоха на ярко с помощта на ограниченията. Това изясни в ефира на общественият министър Деница Сачева. 

" Факт е, че тези, които плащаха осигуровките си, получиха доста по-големи компесанции. По мярката 60/40 има работодатели, които получават 300-400 000 лева на месец, тъй като обезпечават чиновниците си на високи заплати ", разясни тя.

Социалният министър изясни, че през вчерашния ден е провела среща с работодатели. " Те настояват, че доста служащи не желаят да бъдат обезпечавани на цялостния си приход, защото избират да разполагат с повече пари. Поставиха въпроса какво ще направи страната, с цел да няма сходна опция. По този метод работодателите имат касови наличия, които мъчно биха оправдали пред Национална агенция за приходите ", сподели още Сачева. 

Тя допълни, че най-вече работодатели са кандидатствали за помощ по мярката 60/40. 

Сачева разяснява и идното отваряне на заведенията на 1 март. " Имаме известно понижение на броя на инфектираните през днешния ден, по отношение на през вчерашния ден. Данните ще не престават да бъдат динамични.  Тази тематика е извънредно сложна заради обстоятелството, че би трябвало да се откри правилният баланс, само че считам, че в случай че заведенията за хранене се отворят със съответните ограничавания, няма да има проблем ", сподели тя.

На въпрос може ли минималната заплата да стане 1230, а междинната 2460 лева до 2025 година, общественият министър съобщи следното: " Още не сме оповестили нашата предизборна стратегия, само че това са постижими цифри ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР