Пандемичните филми успяват не само да ви покажат как изглежда

...
Пандемичните филми успяват не само да ви покажат как изглежда
Коментари Харесай

Хората, които обичат постапокалиптични филми, са по-добре подготвени за пандемия

Пандемичните филми съумяват освен да ви покажат по какъв начин наподобява една рецесия, само че и да ви приготвят за нея.

Ново проучване демонстрира, че постапокалиптичните филми дават и практично, и умствено преимущество в сегашната обстановка с ковид.

„ Ако филмът е добър, той ви въвлича в сюжета си, а вие успявате да погледнете през очите на героите. Т.е. неумишлено репетирате сюжетите “, в които те попадат, разяснява Колтън Скривнър, психолог от Чикагския университет пред The Guardian.

Той счита, че по този метод хората безусловно се образоват. „ С изключение на дефицита на тоалетна хартия, хората значително знаят какво да купуват “, добавя Скривнър.

Тези разкази ни дават опцията да разиграем рискови сюжети в съзнанието си, до момента в който си седим комфортно на дивана във всекидневната.

За да доближат до тези изводи, откривателите изследват филмовите усети на 310 доброволци. Впоследствие те им задават въпроси от вида „ До каква степен сте се чувствали готови за пандемията “, „ Изпитвали ли сте равнища на тревога, меланхолия, нервност или бодърствуване от началото ѝ? “

По този метод учените желаят да ревизират дали хорър и пандемичните филми са съответстващи към сегашната рецесия, дали са подготвили фена за нея. Оказва се, че да.

„ Открихме, че почитателите на хорър филмите демонстрират по-голяма резистентност по време на пандемията. Почитателите на заглавия за извънземни, постапокалипсиси и зомбита пък са хем по-устойчиви, хем по-подготвени “, заключват създателите.

Можете да прочетете проучването в.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР