Пандемичен план няма. В обстановката се действа ден за ден.

...
Пандемичен план няма. В обстановката се действа ден за ден.
Коментари Харесай

Адвокат Мария Петрова: Пандемичен план няма, действа се ден за ден

Пандемичен проект няма. В ситуацията се работи ден за ден. От 13 март можеха да се очертаят по огромни стъпки, изисква интернационалното хуманирно право, пък ще е добре и за общестгвото. Това съобщи юристът по здравно право Мария Петрова за Коронавирус ситуацията в страната.
В България с изменение Закона за лечебните заведения стана елементарно да се открие болница. Но не бе обвързано с трайно назначен личен състав. И се оказа, че имаме 400 лечебни заведения и кревати, само че няма личен състав, който да обслужва пациентите. В провинцията попадат избрани лекари, само че не са стъпвали там и няма по какъв начин да окажат помощ. Сега ситуацията допуска нормативни промени. Най-добре е да променим закона, изясни тя.

Адвокатката е затрупана с каузи - по заповедите на предходния министър на опазването на здравето, на пациенти, които нямат достъп до лечебни заведения, по налагане на карантинни ограничения с използването на двоен критерий, на лекари, на които не осигурихме естествени условия на труд, различен вид каузи - служащи и чиновници търсят своите права от работодатели, тъй като са се заразили на работното място и други, изброи адвокатката. Основното решение на казуса е дълготрайна тактика, нормативни проблеми и надзор, разкри тя.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР