Панатинайкос и ПАОК ще спорят на финала за Купата на

...
Панатинайкос и ПАОК ще спорят на финала за Купата на
Коментари Харесай

Панатинайкос и ПАОК ще спорят на финала за Купата на Гърция

Панатинайкос и ПАОК ще спорят на финала за Купата на Гърция. Двата отбора надвиха в своите конфликти от 1/2-финалите, надлежно против Ламия и Олимпиакос, и по този начин доближиха до най-важния мач в шампионата.

Панатинайкос пръв си обезпечи място на финала. " Детелините " завоюваха и реванша с Ламия с 2:0 като посетител. Точни за триумфа на столичани бяха Фотис Йоанидис в 42-ата и Себастиан Паласиос в 58-ата минута. Бангура можеше да върне интригата в 61-ата минута, само че попадението му бе анулирано поради засада. Така ПАО си обезпечи място в конфликта за трофея с общ резултат 3:0 от двата мача.
 Антонио Чолак
В другия конфликт бе много по-оспорвано. Олимпиакос и ПАОК не съумяха да си вкарат в постоянните 90 минути и на двата конфликта между тях. Затова през днешния ден се наложи да се играят продължения. Там тимът от Пирея пръв откри резултата от дузпа, осъществена от Юсеф Ел Араби в 105-ата минута. Четири минути по-късно обаче гостите възвърнаха равенството с попадение на Антонио Чолак, като този гол прати солунчани на финала поради правилото за повече попадения на непознат терен.

Така ПАОК ще пази трофея си от предишния сезон, като отборът за 22-и път е на край и ще опита да завоюва 9-ия си трофей. Панатинайкос пък ще играе 29-и край в историята си и ще се бори за 19-а купа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР