Panasonic представи нов обектив с широка бленда и фиксирано фокусно

...
Panasonic представи нов обектив с широка бленда и фиксирано фокусно
Коментари Харесай

Panasonic представи лек обектив LUMIX S 24mm F1.8

Panasonic показа нов обектив с необятна бленда и закрепено фокусно разстояние LUMIX S 24mm F1.8 (S-S24). Той е третото попълнение в серията от четири обектива с необятна бленда F1.8, основани на монтажната система L-Mount. Четирите F1.8 обектива с закрепено фокусно разстояние от серията LUMIX S, измежду които 85mm (S-S85), 50mm (S-S50) и новият 24mm (S-S24) обектив, се характеризират с идентични размери и еднообразно разположение на органите за ръководство, което дава доста практическо преимущество при потреблението им.

Центърът на тежестта на тези обективи е съвсем еднакъв, тъй че когато фотоапаратът е закрепен на карданен механизъм да вземем за пример, обективите се сменят бързо и елементарно, с минимално контролиране на салдото и детайлите на окачването. Също по този начин, с помощта на идентичния диаметър на резбата за филтри, обективите могат да се употребяват с едни и същи филтри. Оптичните характерности на тези обективи също са сходни.
Оптичната скица на обектива LUMIX S 24mm F1.8 се състои от дванадесет детайла в единадесет групи, в това число три асферични лещи, три ED (Extra-Low Dispersion) лещи и една UED (Ultra Extra-Low Dispersion) леща
С потреблението на три асферични лещи се реализират както високи описателни характерности, по този начин и красиви боке резултати, които са общи преимущества на всички F1.8 обективи от серията. Обективът е подобаващ за разнородни обстановки, от пейзажни до моментални фотоси, с помощта на необятния зрителен ъгъл. ED лещата и UED лещата дейно потискат хроматичната аберация.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР