Панаирът на Тръмп в щата Айова замъглява ДеСантис като бивш президент се присъединява от служители на Флорида

...
ДЕС МОЙН, Айова (AP) — Хеликоптерът го нямаше, но Доналд
Коментари Харесай

ДЕС МОЙН, Айова (AP) — Хеликоптерът го нямаше, но Доналд Тръмп в събота поднови репутацията си за противопоставяне на нормите и създаване на спектакъл на мега-знаменитости на панаира на щата Айова.

Тръмп, за по-малко от два часа на димящите панаири в Де Мойн, привлече хиляди потни, скандиращи поддръжници към своите спирки в палатката на производителите на свинско месо в Айова, изложба на бебета и популярна кръчма Grand Concourse.

През цялото време Тръмп не толкова фино се опитваше да се разграничи от губернатора на Флорида Рон ДеСантис, основния съперник на Тръмп с повече от пет месеца до Айова лидерски събрания и който беше на панаира по същото време.

Точно когато ДеСантис и семейството му приключваха деня си на панаира, срещайки се с републикански лидери и активисти от Айова, Тръмп се спусна в огромната схватка на поддръжници, придружени от около дузина членове на Камарата на представителите на САЩ от Флорида, изстрел срещу ДеСантис, който прави агресивна позиция пред републиканците от Айова.

Тръмп говори малко пред обществеността за краткото си време на панаира, освен да говори индивидуално на някои панаирджии. Въпреки това, той повтори по време на забележки пред стотици, натъпкани в честния фаворит „Steer and Stein“, опроверганото твърдение, че изборите през 2020 г. са „манипулирани“ и че „получихме още милиони и милиони гласове“.

Вместо това , докато повечето кандидати, търсещи подкрепа за фракция, се рекламират с политическа подкрепа от Айова, Тръмп прекара повечето от публичните си изказвания, представяйки депутатите от Флорида, които пътуваха с него до Айова. Усилията, казаха сътрудниците на Тръмп, демонстрират чувствата на тези, които познават ДеСантис най-добре, но също така явно предизвикват възмущение сред тези, които смятат, че бившият президент е бил преследван с двете федерални обвинения, срещу които сега е изправен.

„За да всички мои приятели в Айова, когато ги видите да идват за този човек, знайте, че те идват за това движение и те идват за всички нас,” каза конгресменът Мат Гетц, R-Fla.

Във въздуха не се усещаше и следа от загриженост — като се има предвид концентрацията на поддръжници, диапазонът от възрасти и морето от шапки Make America Great Again — относно обвинителния акт срещу Тръмп този месец относно промени във федералните престъпления, с които той работи, за да отмени изборите през 2020 г. - до бурния бунт от неговите поддръжници в Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г.

Спирайки за кратко, за да разговаря с репортери, той отказа да каже дали ще изпълни защитна заповед от съдията, който наблюдава делото за изборна конспирация, ограничавайки това, което бившият президент може да каже публично относно доказателства в разследването, докато провежда кампанията си.

„Ще трябва да погледна заповедта“, каза Тръмп. „Цялата работа е фалшива – пусната е от Байдън, защото те не могат да спечелят избори по честния начин.“

По-късно попитан дали би се съгласил да се признае за виновен по по-леки обвинения, Тръмп призова репортерът „мъдър човек“. „Ние не сключваме споразумения за признаване на вина“, каза той.

През 2015 г., като нововъзникващ републикански кандидат за президент, Тръмп привлече вниманието на панаира, като предложи на децата да се возят на личния си хеликоптер. В костюм и вратовръзка, тогавашната телевизионна знаменитост и изпълнителен директор на недвижими имоти в Ню Йорк изглеждаше много по-различно от кандидатите, обикновено облечени в дънки и каубойски ботуши.

В също толкова нагъл стил в събота Boeing 757 на Тръмп обиколи панаира преди кацането си, точно когато ДеСантис участваше в поредицата от лични разговори. Губернаторът Ким Рейнолдс е домакин на повечето кандидати на републиканската партия и се отправя със съпругата си Кейси и малките си деца да се вози на виенското колело и броните.

Това беше един от няколкото епизода тази година в Айова, където Тръмп се опита да засенчи ДеСантис, докато и двамата бяха в щата. ДеСантис изостава от Тръмп в националните проучвания и проучванията в Айова, но все още се смята в началото на надпреварата за негов най-силен потенциален съперник и наскоро ускори обхвата си в Айова в опит да нанесе ранен удар срещу бившия президент, който остава изключително популярен в базата на Републиканската партия.< /p>

Тръмп се опита да успокои напрежението между него и Рейнолдс, когото Тръмп критикува, че се появява по-често с ДеСантис, който по-често е водил кампания в Айова. Рейнолдс, който се закле за неутралитет, не се появи с Тръмп в събота, въпреки че представителят на Айова Ашли Хинсън поздрави Тръмп в шатрата за свинско месо.

Но при обсъждането на драмата с Рейнолдс Тръмп повтори твърдението си че той е отговорен за нейния избор. Рейнолдс спечели напрегната надпревара през 2018 г., след като Тръмп проведе кампания за нея, въпреки че тя спечели преизбирането с много по-голяма разлика през 2022 г.

„Имам много добри отношения с нея“, каза той. „Избрах я.“

Аплодисменти „Тръмп, Тръмп, Тръмп“ избухнаха на трите спирки, които бившият президент направи – в син костюм, но този път в риза с отворена яка – провлачено рамо тълпи до рамене.

Въпреки че толкова голяма част от спирането на Тръмп беше необичайно, в шатрата със свинско месо той се поклони на държавния справедлив протокол.

Той държеше свинска пържола на пръчка в тълпата и я размаха.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР