Панагюрската учителка Елисавета Георгиева започва работа по нов филм, наречен

...
Панагюрската учителка Елисавета Георгиева започва работа по нов филм, наречен
Коментари Харесай

Учителка от Панагюрище с филм за Априлското въстание

Панагюрската учителка Елисавета Георгиева стартира работа по нов филм, наименуван от нея „ За вярата и свободата на България ”. Тя споделя, че мисълта за кино лентата се върти в главата от много време, предизвикана от положението на Българската православна черква и отношението на хората един към различен.

Филмът ще споделя за ролята на Божиите чиновници по време на Априлското въстание от 1876 година и за това по какъв начин християните са си помагали. " Източноправославни и протестанти са били сплотени пред духовния героизъм и страдалчество на българския народ ", напомня Елисавета Георгиева. 

 Участници във кино лентата са възпитаници от панагюрското Основно учебно заведение „ Марин Дринов ", Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в града, читалището в село Баня и др. 

" Този път съм по-уверена, тъй като зад тила си имам другари, които ме поддържат, и страхотния екип на Пътуващо читалище „ Бащино огнище " в лицето на Ивайло Шопски. Сценарият и материалите са подготвени, учениците надълбоко стимулирани и това ми дава криле в работата. Особено съм горда, че има участници и от моя клас ", споделя Елисавета Георгиева. 

Родолюбивата българка стана известна с везането на флагове, на пердета за царски двери в храмовете и с присъединяване си в доста благотворителни родолюбиви акции. Панагюрката, която не обича да приказва за себе си, а оставя това да вършат делата , написа неотдавна, че е напът да се сбъдне още една нейна огромна фантазия. Тя е намерила спонсор за построяването на монумент на Сава Радулов във Варна. Намерили са се и хора, които почнали да оказват помощ при търсенето на гроба на възрожденеца или уместно място за плоча или монумент. Създаден е и комитет, в който влизат млада журналистка, духовник с панагюрска кръв и морски капитан.

Съдействие и схващане имам и от община Варна, тъй че монумент на Сава Радулов ще има, твърди Елисавета Георгиева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР