Паметникът на Незнайния воин в центъра на Хасково е обезглавен.

...
Паметникът на Незнайния воин в центъра на Хасково е обезглавен.
Коментари Харесай

Обезглавиха Паметника на Незнайния воин в Хасково

Паметникът на Незнайния боец в центъра на Хасково е обезглавен. Вандализмът е разследване на безконтролна игра на деца, пред очите на родителите им. Посегателството е станало в неделя денем и е запечатано от камерите в региона, заяви локалният уебсайт haskovo.live.

От община Хасково оповестиха, че са прибрали за предпазване отчупените от паметника детайли. Проведени са диалози с хората, които поддържат и реставрират паметника, за неговото възобновяване.

От кметството напомнят, че сходно безконтролно държание от страна на родителите, чиито деца се катерят по паметника, не е случайно. През лятото са регистрирани голям брой такива случаи. Разходите по възобновяване на паметника ще са за сметка на общинския бюджет, който се образува от налозите на хората на Хасково.

Паметникът на Незнайния боец е дело на скулптора Тома Делирадев и каменоделеца Иван Атанасов, написа Българска телеграфна агенция. Той е повдигнат в памет на починалите в Балканската, Междусъюзническата и Първата международна война. Осветен е на втори юни 1927 година и е открит тържествено на четвърти юли същата година. На откриването участва цар Борис III, който произнася тирада.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР