Паметник в памет на пожарникаря Богдан Личев, който почина от

...
Паметник в памет на пожарникаря Богдан Личев, който почина от
Коментари Харесай

Паметник на огнебореца Богдан Личев ще има, въпреки експертите

Паметник в памет на пожарникаря Богдан Личев, който умря от инфаркт на 33 години, ще бъде построен в Нови Искър. 

Столичната комисия за просвета поддържа единомислещо настояването на гражданското сдружение, събрало пари за скулптурата. Художественият експертен съвет не поддържа предлагането, заяви шефът на комисията Малина Едрева, която изясни, че все пак отчетът на районния кмет за паметника ще бъде гласуван. Експертите предлагат да се направи незабравим знак, отдаден на Богдан Личев, само че стотиците жители желаят да се построи паметникът, за който са събрали пари.

90% от сумата е събрана от пожарните служби за месец и половина, стана ясно още на съвещанието на комисията. 

Богдан Личев си отиде ненадейно през ноември преди две години. Той бе един от най-изявените пожарникари у нас, безрезервен експерт, сътрудник и другар. В Нови Искър хората ще го помнят като воин, той е направил доста добрини, създател е на пожарната работа и на клуб " Млад огнеборец ", работеше доста с децата и те доста го обичаха, описа кметът на Нови Искър Даниела Райкова. 

Той идваше в почивните дни с нас да оказва помощ след наводненията в Мизия, спомни си Благой Тошев от доброволческото формирование към Столична община. 

Паметникът ще бъде от месинг, подложен върху каменен фундамент против пожарната в Нови Искър. Фигурата в цялостен растеж ще е висока 174 см и ще тежи 140 кг. Пожарникарят ще е с цялостно снаряжение, подготвен да се бори с бедствия и да оказва помощ на хората. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР