Паметник на пълководеца, стратег и военен педагог полковник Борис Дрангов

...
Паметник на пълководеца, стратег и военен педагог полковник Борис Дрангов
Коментари Харесай

Паметник на полковник Дрангов бе открит в парка на Военна академия

Паметник на пълководеца, пълководец и боен възпитател полковник Борис Дрангов бе открит в парка на Военна академия в София.

" Той е въплъщение на мощния, неотстъпчив дух на българите. Той е водачът, който българският боец следва с безрезервна отдаденост и без боязън на всички места ", сподели в речта си президентът Румен Радев. " Нравствената мощ и родолюбието на този популярен български родолюбец продължава да ни въодушевява, да бъде образец за това на какво е кадърен нашият народ, когато е единен от обща концепция - свободата и богатството на България ", сподели още президентът.

 Румен Радев
© Юлия Лазарова

Румен Радев

Днес, повече от всеки път България има потребност от полк. Борис Дрангов, сподели началникът на Военната академия " Г.С. Раковски " ген-майор Груди Ангелов в речта си за разкриване на паметника. " Защото е бил жител с изключителна гражданска памет и сърце, журналист, който е умеел да повежда хората. Умеел е да убеждава, да обеднява хора от разнообразни прослойки на обществото, хора с разнообразни политически възгледи, интелектуалци, художници, поети. Хора с разнообразни партийни пристрастия Дрангов ги сплотява и прави едно цяло, една сплав в името на една идея - Майка България ", сподели военачалник Ангелов.

Внукът на полковника – духовник Борис Дрангов сподели, че в лицето на полк. Дрангов в този монумент той вижда освен него, само че всички войни починали за свободата на българина, където и да се намира той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР