Паметник на легендата на Лос Анджелис Лейкърс Коби Брайънт беше

...
Паметник на легендата на Лос Анджелис Лейкърс Коби Брайънт беше
Коментари Харесай

В Лос Анджелис откриха паметник на баскетболната легенда Коби Брайънт

Паметник на легендата на Лос Анджелис Лейкърс Коби Брайънт беше открит пред залата на отбора. Церемонията се организира тази нощ преди началото на мача от постоянния сезон на НБА сред Лейкърс и Денвър. На нея участваха шесткратният първенец на НБА Карим Абдул-Джабар, петкратният първенец и олимпийски отличник с отбора на Съединени американски щати Меджик Джонсън, първенецът на НБА и повторен международен първенец с испанския народен тим Пау Гасол.

Бронзовата скулптура изобразява Брайънт с екип на Лейкърс с номер 8.



Съпругата на баскетболиста Ванеса Брайънт разгласи по време на събитието, че в града ще бъдат открити още два паметника. Единият ще изобразява звездата в екип с номер 24, а на другия той ще бъде с умрялата си щерка.

Коби Брайънт почина на 26 януари 2020-а на 41 години, след злополука с частен хеликоптер. Пилотът и всичките осем пасажери бяха убити, в това число 13-годишната му щерка - Джиана.

Легендарният баскетболист приключи спортната си кариера през 2016 година. Той беше петкратен първенец на НБА с Лос Анджелис Лейкърс, с който игра 20 сезона. Коби Брайънт завоюва две олимпийски игри с тима на Съединени американски щати (2008, 2012). Той се подрежда на четвърто място във безконечната класация на реализаторите в историята на НБА (33 643 точки) и е взел участие 18 пъти в Мача на звездите.

След като Брайънт се отдръпна, Лейкърс извадиха от приложимост номерата 8 и 24, които той носеше за тима.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР