Паметна плоча на двукратния световен шампион по вдигане на тежести

...
Паметна плоча на двукратния световен шампион по вдигане на тежести
Коментари Харесай

Паметна плоча на Антонио Кръстев откриха в хасковската зала ...

Паметна плоча на двукратния международен първенец по повдигане на тежести Антонио Кръстев бе открита през днешния ден в Хасково. Плочата е над врата на залата, в която Кръстев е упражнявал. Тя е дело на Георги Делчев, който е някогашен щангист и я е изработил безплатно. Така децата, които упражняват в залата ще имат своя образец и упоритост да стигнат триумфите на Кръстев, а Хасково уважи огромния състезател, популяризирал града и родината си.



Антонио Кръстев в почина в автомобилна злополука в Съединени американски щати. Той е щангист в свръхтежка категория, който през 1987 година прави най-тежкото изхвърляне в съревнование на Международната федерация по повдигане на тежести (216 kg) по това време.

Кръстев е повторен златен медалист на Световното състезание по повдигане на тежести и повторен златен медалист на Европейското състезание по повдигане на тежести. Почетен жител е на Хасково.

На откриването пристигнаха кметът на Хасково Станислав Дечев и заместниците му Мария Вълчева и Динко Тенев, спортисти, публицисти. Лентата прерязаха кметът и млада вяра на щангите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР