Пълното спиране на работата на Лукойл Нефтохим Бургас“ ще доведе

...
Пълното спиране на работата на Лукойл Нефтохим Бургас“ ще доведе
Коментари Харесай

Асоциацията на собствениците на влекачи: Спиране на „Лукойл“ ще блокира българските пристанища

Пълното прекъсване на работата на „ Лукойл Нефтохим Бургас “ ще докара до блокиране на работата на българските пристанища. Това са написали в декларация до ръководителя на Народното събрание, премиера и 4-а министри от Българската асоциация на притежателите на влекачи. Представителите на асоциацията разполагат с над 22 кораба, ситуирани на пристанищата във Варна и Бургас и обезпечават работа на над 350 души, предава БНР.

„ Лукойл Нефтохим Бургас “ обезпечава 40% от товарооборота на бургаското пристанище, както и горива за влекачите, е посочено в декларацията. От асоциацията прецизират, че 50% от продукцията на рафинерията отива за износ.

Ако спре работа „ Лукойл Нефтохим “, е прекомерно евентуално да се блокира за неопределен срок работата на пристанищата, както и да се оскъпят доста влекачните услуги, акцентират от сектора. Те приканват Народното събрание и държавното управление да вземат отговорно решение, ръководейки се от българския народен интерес.

В декларацията се напомня още, че „ Лукойл “ като частна компания за разлика от „ Роснефт “ има лично мнение и демонстрира необикновена храброст като още през февруари се афишира срещу войната в Украйна. Това е отразено в непознатите медии, само че в България е минало неусетно, пишат още от асоциацията.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР