Пълното слънчево затъмнение ще се наблюдава в части от Чили

...
Пълното слънчево затъмнение ще се наблюдава в части от Чили
Коментари Харесай

В очакване: Пълно слънчево затъмнение в Южна Америка

Пълното слънчево затъмнение ще се следи в елементи от Чили и Аржентина. Луната ще премине непосредствено пред Слънцето, блокирайки светлината единствено за няколко минути. Събитието ще се случи късно денем, тъй че явлението ще може да се следи покрай хоризонта.
 
Както постоянно при слънчево затъмнение, хората са призовани да поставят грижи за себе си, тъй като гледането непосредствено в Слънцето може да повреди очите.
 
Тази година цялостното слънчево затъмнение стартира над Тихия океан.
 

Голямата сянка на Луната първо ще допре повърхността на океана на изток от Нова Зеландия. Кораби и самолети с туристи ще се насочат от Френска Полинезия, с цел да станат очевидци на това събитие.
 слънчево затъмнение / iStock/Getty Images
Първата суша, над която което ще премине затъмнението е малко парче земя в Тихия океан - атолът Оено - част от английската отвъдморски територия Питкърн . Този безлюден атол ще бъде потънал в мрачевина за съвсем три минути, като това ще стане в 10:24 ч. локално време (21:24 ч. българско).-->
 

Сянката ще доближи крайбрежието на Чили, покрай Ла Серена в 16:38 ч. локално време (23:38 ч. българско). След това затъмнението ще премине през Андите и през южноамериканския континент.  Последни ще го видят жителите в региона на Буенос Айрес в 17:44 ч. локално време (0:44 ч. българско време), малко преди залез.
 
Следващото цялостно слънчево затъмнение още веднъж е над Южна Америка -  на 14 декември 2020 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР