Пълното присъединяване на България и Румъния към Шенгенското пространство ще

...
Пълното присъединяване на България и Румъния към Шенгенското пространство ще
Коментари Харесай

Зам.-министър Павлов: Пълното присъединяване на България и Румъния към Шенген ще увеличи икономическата сигурност в региона и Европа

Пълното присъединение на България и Румъния към Шенгенското пространство ще усили икономическата сигурност в района и Европа. Това уточни заместник-министърът на стопанската система и промишлеността Николай Павлов  Николай Павлов Николай Павлов е длъжностен министър на енергетиката в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е пред федералния министър на труда и стопанската система на Австрия Мартин Кохер.

Двамата организираха среща по време на 13-та Министерска конференция на върха на Световната комерсиална организация в Абу Даби.

По време на срещата Павлов и Кохер разискаха изгодите за бизнеса, включително и за австрийските вложители у нас, от цялостното присъединение на страната ни в Шенгенското пространство, опциите за нови вложения у нас и образуване на посещаване на австрийския стопански министър в България.

Заместник-министър Павлов срещна австрийския си сътрудник с данни от стопански изследвания и разбори по отношение на резултатите за бизнеса и жителите от присъединението на България в Шенгенското пространство. „ Общият резултат от цялостното присъединение на България  към момента се прави оценка на 1 милиард и 100 милиона лева годишно. С всяка година на закъснение на цялостното присъединение бизнесът, опериращ у нас, и жителите губят тези пари ", съобщи зам.-министър Павлов. Той посочи, че упованията на бизнеса и на институциите са България и Румъния да бъдат напълно признати в Шенген.

Основна тема бе и идното посещаване на министър Кохер в България през май. Той удостовери визитата си и уточни, че би трябвало да бъдат набелязани съответни стопански сфери, в които двете страни могат да си сътрудничат и да подобрят икономическите си връзки. Кохер означи, че сега средата за вложение в България е доста добра и австрийските компании имат интерес да продължат да влагат у нас.

Двамата разискаха още приемането на България в еврозоната и в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, като министър Кохер съобщи, че България има цялостната поддръжка на австрийската страна.

Зам.-министър Николай Павлов  Николай Павлов Николай Павлов е длъжностен министър на енергетиката в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е е на посещаване в Абу Даби, където се чака в последните два дни на 13-та Министерска конференция на върха на СТО да се завърши пакетът от ограничения, които страните обсъждаха през седмицата.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР