Пълнолунието през април тази година е специално, защото съвпада с

...
Пълнолунието през април тази година е специално, защото съвпада с
Коментари Харесай

Розова луна ни очаква днес

Пълнолунието през април тази година е особено, тъй като съответствува с честването на католическия Великден - повода да бъде наричано Пасхална луна. Има и друго, много по-поетично име - Розова луна.

Твърди се, че Розовата луна сбъдва стремежи.

Но първо да забележим за какво се споделя по този начин. Луната в нощта на 16-и април 2022 година ще бъде в нормалния си цвят. Но се назовава Розова поради едни от първите диви цветя, които разцъфтяват в Северна Америка - флоксът.
 Снимка 570784
 

Красивото растение прочее от години се отглежда и в България за украса на бордюри или каменисти терени. Със или без флокс обаче нищо не може да ни попречи да се разходим на открито, с цел да следим красивото априлско пълнолуние.

Времето ще е задоволително топло, а луната ще се покаже над хоризонта към 19:55 ч. българско време. Най-подходящо е да я следим в по-късните часове на място, което е надалеч от източници на изкуствена светлина.
 Снимка 316723
 

Колкото до желанията, задоволително е да застанем и до отворен прозорец, от който виждаме луната, и три пъти да прошептим желанието си. Много значимо изискване за сбъдването му съгласно поверието е то да бъде персонално за нас и да цели положително.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР