Пълно разследване на случая с рухналия мост в североизточния окръг

...
Пълно разследване на случая с рухналия мост в североизточния окръг
Коментари Харесай

Румънският премиер поиска пълно разследване на случая с рухналия мост

Пълно следствие на случая с рухналия мост в североизточния окръг Нямц изиска румънският министър председател Николае Чука. Мостът се срути едвам половин година след главен ремонт за 8 млн. леи. За ремонта е отговарял Окръжният съвет, чийто ръководител Йонел Арсене е прочут локален олигарх и през април беше наказан по обвинявания за корупция.

216-метровият мост над река Сирет е рухнал, когато по него са минавали камион и лека кола, заяви полицията. Няма жертви, потърпевш е единствено един от водачите.

Местните хора не имат вяра на очите си:

Да стане такова нещо след главен ремонт. Нямам думи. Ако мостът беше оставен в предходното си положение, нямаше да рухне.

От самото начало споделих, че той няма да издържи дълго и ще се срути. Това и стана.

Мостът не е обновяван близо половин век, само че предходната година е ремонтиран със средства по национална стратегия в размер на над 1,5 млн. евро.

След случая Министерството на развиването заяви, че строителните работи не са били довършени и не е трябвало да пускат придвижване по моста. За него обаче дава отговор Съветът на окръг Нямц. При откриването му предходната есен ръководителят на съвета Йонел Арсене е уверил, че са направени нужните изпитвания за устойчивост.

Румънски медии напомнят, че политикът от социалдемократическата партия е авторитетна фигура в района, именуван " барона на Нямц ". През април тази година той е наказан на 8 години и 4 месеца затвор по обвинявания за корупция.

Националната дирекция за битка с корупцията на Румъния заяви, че е разкрила наказателно произвеждане по случая със срутения мост. Премиерът Николае Чука е изискал от Министерството на защитата да се заеме със незабавното възобновяване на превоза в региона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР