Пълно прилагане на Европейския стълб на социалните права, пътна карта

...
Пълно прилагане на Европейския стълб на социалните права, пътна карта
Коментари Харесай

Станишев и Льовен предупредиха ЕНП да не се заиграват с кайната десница

Пълно използване на Европейския дирек на обществените права, пътна карта за качествени и по-добре платени работни места, унищожаване на разликите в заплащането до 2030 година, справяне с енергийната беднотия, контролиране на изкуствения разсъдък, механизъм за обезпечаване при безработица, отбрана на синдикалните права са измежду ограниченията, залегнали в първата част на Манифеста на ПЕС за европейските избори. Той беше гласуван на конгреса на партията и съдържа посланията на европейската левица за вота през юни. Сред тях е призивът за цялостно и неотложно приемане на България и Румъния в Шенген.

Левите в Европа се афишират и за обезпечаване на засилени външни граници на Европейски Съюз, които да пазят сигурността и правата на жителите. За разширение на Европейската младежка гаранция, налични жилища и цялостна претовареност на младежите се оповестиха водачите и делегатите на конгреса.

" Заедно с Детската гаранция, тя ще остане приоритет за нашето политическо семейство ", разяснява Сергей Станишев и напомни, че точно левите извоюваха двата инструмента по време на водачеството му на второто по величина политическо семейство.

" Ще надградим постигнатото. Нека Европа стане първият континент, на който детската беднотия е изцяло изкоренена. ", съобщи и президентът на ПЕС Стефан Льовен.

Манифестът с ограничения за обективен зеленн преход и битка с енергийната беднотия

Манифестът съдържа ограничения в поддръжка на справедливия зелен преход, битката с енергийната и с транспортната беднотия, с тежестта на високите цени на силата, както и против телефонните и интернет измами. Социалистите се афишират и за Европейски здравен съюз и заслужено и транспарантно ценообразуване при медикаментите.

Европейската левица застава в поддръжка на приходите и работните места на земеделските производители в Европейски Съюз, както и за отбраната им от нелоялната конкуренция на трети страни.

Предстоящите европейски избори са най-важните от 1979 година насам 

" В момента се случват три значими трансформации - зелена, цифрова и демографска, от това по какъв начин ще минем през тях зависи оцеляването на стопанските системи и конкурентоспособността на Европейски Съюз. Социалистите са тези, които могат да дадат обществени решения на страховете на хората. Само проевропейско болшинство в Европейския парламент може да преведе Европа през тези трансформации ", разяснява Станишев.

" Участвал съм в доста избори. На всеки от тях политиците споделят - тези са най-важните. Но през днешния ден гласоподавателите би трябвало да знаят, че това са в действителност решаващи избори. С ясна посока: Европа на десните, опитомени от крайната десница, или прогресивна Европа, водена от социалдемократите. Посланието ми към ЕНП и АЛДЕ е: няма по какъв начин да се посочвате като проевропейци, щом подмолно се договаряте с крайната десница ", безапелационен бе Льовен.

Във външнополитически проект ПЕС гласоподава в поддръжка на Украйна, за използване на ефикасна политика на разширение на Европейски Съюз и реализиране на заслужено решение за две страни сред израелци и палестинци. " Случващото се в Газа е човешка покруса.

Увеличаването на насилието в района е ужасяващо. Трябва да създадем нещо, с цел да спрем това човешко страдалчество ", съобщи в речта си президентът на ПЕС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР