Пълните резултати от едногодишното проучване показват, че пълнолетните пушачи, които

...
Пълните резултати от едногодишното проучване показват, че пълнолетните пушачи, които
Коментари Харесай

Преминаването от цигари към glo има дългосрочно положително въздействие

Пълните резултати от едногодишното изследване демонстрират, че пълнолетните пушачи, които минават напълно на glo – флагман устройството за нагряване на тютюн на БАТ, реализират обилни и устойчиви усъвършенствания в няколко индикатора за евентуална щета, обвързвана с ранното развиване на заболяването, спрямо пълнолетните пушачи, които не престават да пушат цигари. Това включва белодробни болести, рак и сърдечносъдови болести (ССЗ).

Резултатите, оповестени в изданието Internal and Emergency Medicine, се основават на постигнатите промени, регистрирани в границите на три и шест месеца.  Наблюдаваните усъвършенствания са поддържани в продължение на 12-е месеца на изследването, което усилва значимостта на доказателствата в поддръжка на glo като по-малко рискова* опция за пълнолетните пушачи, които другояче не биха се отказали от пушенето. [ii, iii]

Д-р Дейвид О`Райли, шеф,,Научни проучвания “ в БАТ, разяснява: „ Резултатите от това изследване са най-важните данни, които в миналото сме получавали за glo и за категорията на продуктите за нагряване на тютюн (Tobacco Heating Product – THP) като цяло. Изследването ни разрешава в действителни условия да създадем оценка на измененията, които настъпват при пълнолетните пушачи, преминаващи напълно на glo, като оценяваме ранните знаци за евентуални опасности, свързани с развиването на болести. То дава по този начин нужните нови доказателства за размера на измененията и трайността на резултата, който може да има прекосяването напълно към glo, и ускорява капацитета на glo като артикул с понижен риск*.
Д-р Дейвид О`Райли   new inner pic
Снимка: bat.com

Бих желал да благодаря на всички, които участваха и помогнаха за провеждането на това изследване. То е още една значима стъпка напред по пътя ни към построяването на A Better Tomorrow. “

Въз основа на измерените ранни индикатори за болести, при пълнолетните пушачи, които са минали напълно към glo, вместо да продължат да пушат цигари, се вижда следното:
Значително и трайно понижаване на биомаркер, който може да аргументи увреждане на ДНК, обвързвано с рак на белия дроб;Значително и трайно понижаване на броя на белите кръвни кафези - инфекциозен индикатор, обвързван с ранното развиване на сърдечно-съдови и други болести, свързани с тютюнопушенето;Устойчиво възстановяване на HDL-холестерола, обвързвано с понижено развиване на сърдечно-съдови заболявания;Значително и трайно усъвършенстване на индикатора за положението на белите дробове (FeNO);Значително и трайно усъвършенстване на основния индикатор за оксидативен стрес - развой, обвързван с редица болести, свързани с тютюнопушенето, като сърдечно-съдовите болести.
Тези нови данни се основават на констатациите от друга скорошна обява за glo[iiii], в която се заключава, че „ поради събраните научни данни, glo е артикул с понижено нездравословно влияние спрямо горимите цигари и има съображение да се счита, че понижава риска от болести, свързани с тютюнопушенето.  Те поддържат заключението, че пушачите, които преминат напълно към приложимост на продукта за нагряване на тютюн glo, ще понижат относителния си риск от развиване на болести, свързани с тютюнопушенето, спрямо тези, които не престават да пушат цигари “.
За изследването
Участниците в това едногодишно следено изследване на инцидентен принцип са пълнолетнти пушачи от Англия на възраст от 23 до 55 години в положително общо здравословно положение. Пълнолетните пушачи, които не са имали желание да се откажат от пушенето, са разпределени в няколко групи - на такива, които продължат да пушат цигари, и на тези, които преминат напълно към приложимост на glo. На пушачите, които са показали, че желаят да спрат да пушат, е препоръчана никотин-заместителна терапия и достъп до съветник за отричане от тютюнопушенето. Включена е и контролна група от хора, които в никакъв случай не са пушили и не престават да не употребяват никакви тютюневи или никотинови произведения.

Това изследване е основано, с цел да изследва капацитета на glo за понижаване на риска в действителна, а не в клинична среда. От участниците е изтънчено да вършат клинични прегледи всеки месец, където са вземани проби от кръв, урина и други измервания. Тези проби са изследвани за „ биомаркери на експозиция “ (на определени токсични субстанции от цигарения дим) и " биомаркери на евентуална щета ". Освен това, с цел да се подсигурява, че участниците в изследването, които са спрели или са минали на различен режим на пушене, не използват цигари, групите на glo и тези на спрелите цигарите, са изследвани за биомаркера CEVal, който може да покаже дали са пушили цигари. Тези, които са дали позитивен тест, са траяли присъединяване си в изследването, а окончателните резултати са разграничени на общата популация и подгрупата, която е отговаряла на условията за CEVal, което подсигурява, че резултатите тъкмо отразяват въздействието на цялостното прекосяване към glo.
За БАТ
БАТ е водеща мултикатегорийна компания за потребителски артикули, чиято цел е да построи A Better Tomorrow ™, като понижи въздействието на бизнеса си върху здравето посредством предложение на по-голям избор от по-малко рискови артикули за пълнолетните консуматори.

Компанията продължава да е наясно, че горимите цигари съставляват сериозен риск за здравето и единственият метод да се избегнат тези опасности е да не се пуши изобщо или да се откаже пушенето. БАТ предизвиква тези, които в противоположен случай биха траяли да пушат, да преминат напълно към научно обосновани други възможности с понижен риск*. За да реализира това, БАТ се трансформира в същински насочен към потребителите бизнес с доста категории потребителски артикули.

Амбицията на БАТ е до 2030 година да доближи 50 милиона консуматори на нейните негорими артикули и до 2025 година да генерира 5 милиарда паунда доходи от нови категории артикули. БАТ си е сложила амбициозни цели в региона на ESG, в това число реализиране на въглеродна индиферентност за обсег 1 и 2 до 2030 година и унищожаване на ненужната пластмаса за еднократна приложимост и преобразяване на всички пластмасови опаковки в такива за многократна приложимост, преработване или компостиране до 2025 година

В БАТ работят над 52 000 души, а активността й се развива в над 175 страни. През първата половина на 2022 година Групата БАТ генерира доходи в размер на 12,87 милиарда паунда и облага от активността в размер на 3,68 милиарда паунда.

Стратегическото портфолио на компанията се състои от нейните световни марки цигари и възходяща гама от тютюневи и никотинови произведения с понижен риск* от нова категория и обичайни негорими тютюневи произведения. Те включват вейп или електронни цигари, артикули за нагряване на тютюн, артикули за орална приложимост. През първата половина на 2022 година БАТ има 20,4 млн. консуматори на своите негорими артикули, което е с 2,1 млн. повече спрямо цялата 2021 година

* Въз основа на събраните доказателства и при цялостно прекосяване от пушене на цигари към негорими артикули. Тези артикули не са безрискови и провокират пристрастяване.
Прогнозни изказвания
Настоящото известие съдържа някои планирани изказвания, в това число „ планирани " изказвания, направени по смисъла на Закона за промяната на правосъдните разногласия за частни скъпи бумаги на Съединени американски щати от 1995 година Тези изказвания постоянно, само че не постоянно, се вършат посредством потреблението на думи или изрази като „ имам вяра ", „ чакам ", „ бих могъл “, „ мога ", „ бих ", „ би трябвало ", „ имам намерение ", „ възнамерявам ", „ евентуален ", „ планувам ", „ ще ", „ чакам ", „ правя оценка ", „ планирам ", „ нареждам ", „ тактика ", „ вероятност ", „ цел " и други сходни изрази. Те включват изявления във връзка с упоритостта ни за реализиране на задачите на клиентите, задачите за приходите в новите категории и задачите ни за ESG.

Всички сходни изказвания за бъдещето включват оценки и догатки, които са обект на опасности, неустановеност и други фактори. Смята се, че упованията, отразени в актуалното известие, са рационални, само че те могат да бъдат повлияни от необятен кръг променливи, които могат да доведат до това действителните резултати да се разграничават значително от предстоящите сега. Преглед на аргументите, заради които действителните резултати и развития могат да се разграничават значително от упованията, оповестени или подразбиращи се в изказванията, ориентирани към бъдещето, може да бъде открит, като се направи информация с информацията, съдържаща се в заглавията " Предупредително изказване " и " Основни опасности на групата " в Годишния доклад за 2021 година и Формуляр 20-F на British American Tobacco p.l.c. (БАТ).

Допълнителна информация по отношение на тези и други фактори може да бъде открита в документите на БАТ, подадени до Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати ( " КЦКФБ " ), в това число в годишния доклад по формуляр 20-F и настоящите доклади по формуляр 6-K, които могат да бъдат получени гратис на уеб страницата на КЦКФБ и в годишните доклади на БАТ, които могат да бъдат получени гратис на уеб страницата на БАТ.

Изминалите резултати не са индикатор за бъдещи резултати и лицата, които се нуждаят от съвет, би трябвало да се съветват с самостоятелен финансов консултант. Изявленията за бъдещето отразяват знанията и информацията, налични към датата на правене на актуалното известие, и БАТ не поема обвързване да актуализира или ревизира тези изказвания за бъдещето, без значение дали вследствие на нова информация, бъдещи събития или по различен метод. Читателите се предизвестяват да не се доверяват безпричинно на тези изказвания, ориентирани към бъдещето.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР