Пълната подкрепа за Украйна трябва да продължи. Това каза вицепремиерът

...
Пълната подкрепа за Украйна трябва да продължи. Това каза вицепремиерът
Коментари Харесай

Мария Габриел: Пълната подкрепа за Украйна трябва да продължи

Пълната поддръжка за Украйна би трябвало да продължи. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел по време на представянето на целите на председателството на Испания на Съвета на Европейски Съюз през днешния ден в София от посланика на Испания у нас Алехандро Поланко Мата.

Габриел акцентира, че по време на шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз имаше прогрес по редица значими тематики, като съществена тематика остава Украйна. Наистина е доста специфичен миг, в който поемате председателството, доста документи следва да се приключат, уточни тя, представена от Българска телеграфна агенция.

Поздравяваме избора на испанското председателство за мото - „ Европа, по-близо “, тъй като това е доста подходящо, тъй като Европа би трябвало да стигне по-близо до своите жители и мнението на хората. Точно опциите ни да сме гъвкави, да се оправяме с рецесии, да решаваме ежедневни въпроси и да вършим политики, които подкрепят проблемите на хората, както и поддръжката за Украйна, даде за образец тя.

Посещението на Санчес в Киев при започване на президентството е доста мощен сигнал, който беше насочен към целия свят, добави Габриел. Българското държавно управление е изрично за поддръжката на Украйна и можете да продължите да разчитате на нашата поддръжка. Руската експанзия в Украйна има неподходящ резултат върху сигурността на Европа и би трябвало да укрепваме потенциала на Европейски Съюз, както и за нашата лична сигурност, разяснява Габриел.

По думите на вицепремиера би трябвало и да способстваме за предварителна защита и за решаването на спора.

Напълно поддържаме европейското бъдеще на Западните Балкани, сподели още Габриел. Според нея поддръжката е сигнал за ангажираността на Европа, както и за резултатите, от които могат да благоденстват жителите.

Присъединяването към Шенген през 2023 година остава съществена цел на България, уточни Габриел и благодари на поддръжката на Испания за страната ни.

България приветства насърчаването на обществената и икономическата правдивост, добави тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР