Пълна зала и аплодисменти на близо 2000 зрители - така

...
Пълна зала и аплодисменти на близо 2000 зрители - така
Коментари Харесай

Закриха Берлинале с българския филм Ага

Пълна зала и овации на близо 2000 фенове - по този начин Берлинале посрещна българския филм " Ага ". Късно нощес екипът мина по аления килим дружно със специфичните посетители за международната премиера. Още от пратениците на Българска национална телевизия Анна Ангелова и Станислав Ангелов.

Първата прожекция на „ Ага " беше и последната за 68-о Берлинале. Така, за първи път в историята български филм получи опцията да закрие един от най-големите кинофестивали в света.
Дитер Кослик - шеф на Берлинале: " Ага " е прелестен филм за последната вечер. В него ние виждаме живот, който съвсем не съществува през днешния ден. Много харесахме този филм и поздравяваме България, че се завърна в главната стратегия.
Въпреки че е в главната стратегия, филмът на Милко Лазаров не се състезава за статуетките, които ще бъдат връчени довечера. За златните и сребърни мечки се борят 19 от общо 24 кино лентата:
Дитер Кослик - шеф на Берлинале: В един миг се оказа, че имаме прекалено много филми. И трябваше да реша - да представим ли " Ага ", или не. Затова взех решение: да остане в главната стратегия, само че без да се състезава. Това няма нищо общо с качеството, филмът е приказен.
За последно България е взела участие в главната стратегия на Берлинале преди съвсем 30 години. Но страстта е доста персонална.
Милко Лазаров - режисьор: Емоцията, която доминира е, че един ден децата ми ще се кефят. Един ще видят, че сме преодолели такива големи стени, с цел да стигнем до тук.
За блестящата галавечер в Берлин дойде съвсем целият екип, както и основните герои - артисти от Якутия, където е снимана продукцията - кинопритча за фамилията, любовта, самотата, персоналния избор и гибелта.
Милко Лазаров: Бог съществува и всички ние би трябвало да бъдем удовлетворени и щастливи от това.
И макар че „ Ага " е отвън надпреварата за статуетките, филмът към този момент завоюва своята премия от феновете.
Обожавам този филм, той е доста докосващ. Филм за живота, за всеки от нас. Направо потънах в него. Най-добрият артист беше кучето! И то не излезе на сцената!Той се майтапи! Филмът беше необикновен - толкоз лиричен. Много ми хареса!Няма да издавам нищо, тъй като е доста въздействащ. Просто идете и вижте кино лентата. Има моменти по-големи от живота!
В България " Ага " ще открие София филм фест на 7 март в зала 1 на НДК.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР