Пълна слободия, а не свобода на словото имало в БНР.

...
Пълна слободия, а не свобода на словото имало в БНР.
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Не свобода на словото, а пълна слободия има в БНР

Пълна разпасаност, а не независимост на словото имало в БНР. Това съмнение изрече Йордан Цонев от Движение за права и свободи при разглеждането в парламентарната анкетна комисия по случая с рецесията в БНР на три мониторинга, съгласно които в БНР няма нарушавания на плурализма.
Оценката на трите мониторинга - вътрешен мониторинг на БНР, външен мониторинг на БНР и мониторинг на Съвет за електронни медии за интервала на рецесията в националното радио е, че в БНР има изложение на разнообразни гледни точки и плурализъм. " И трите споделят, че няма съществени нарушавания на плурализма и на функционалността на БНР ", уточни ръководителят на комисията Тома Биков от ГЕРБ. Той посочи, че в мониторинга на Съвет за електронни медии не са отразени съществени нарушавания и като цяло е очебийно, че в БНР има плурализъм на мненията и отразяване на разнообразни гледни точки. Във вътрешния мониторинг на БНР има установени избрани нарушавания във връзка с изложение на персонално мнение от страна на водещи, което в публичната медия е недопустимо, уточни още Биков и означи, че това не визира само участници в рецесията, а и други публицисти.
" На Движение за права и свободи не им пречи изразяването на персонално мнение, което не е вярно в социална медия ", разяснява Йордан Цонев и уточни като главен проблем претенциозността. " Основният проблем идва от претенцията. Това, че си показват персонално мнение, че имат нападателно или пасивно отношение към един вид политици или към различен си е техен проблем. Но претенциозността да представляваш истината от последна инстанция няма по какъв начин да приемем ", съобщи той.
" Да приказваш за липса на независимост на словото, когато на теб ти е дадена цялостна независимост да правиш каквото си искаш е надменно. Арогантни са. Така че тази цялата групичка в българското общество, която постанова тези нападателни стандарти, по отношение на друго мислещи от тях, по отношение на разнообразни позиции ще среща нашия отпор не по линия на свободата на словото, не по линия на премествания и разбърквания, само че всякога ще бъдат разобличавани в тази им битност, тъй като това е подмолно, нападателно, аморално към цялото българско общество ", добави Цонев.
Той е безапелационен: " Не може да имаш рекламация, че в България няма независимост на словото. На теб – социална медия ти е дадена цялостна разпасаност, не независимост, в това число да нарушаваш закона, в това число да бъдеш нападателен и т.н… " и изрази неразбиране: " За каква липса на независимост приказват тези хора ".
В хода на разискванията Иван Ченчев от Българска социалистическа партия изрази неразбиране по какъв начин при действителен плурализъм и съществуваща независимост на словото се стопира сигнала на националното радио и изиска да се откри за какво и от кого е спрян сигналът и има ли оказван напън.
На идващото съвещание комисията ще изслуша всички настоящи лица в проблема, увери ръководителят на комисията Тома Биков и заяви, че ще бъдат изслушани и публицисти от БНР по различен проблем, зародил в нощния блок на стратегия " Хоризонт ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР