Пълна денуклеаризация и устойчив мирен режим на Корейския полуостров. Гаранции

...
Пълна денуклеаризация и устойчив мирен режим на Корейския полуостров. Гаранции
Коментари Харесай

Какво си обещаха Тръмп и Ким

Пълна денуклеаризация и резистентен кротичък режим на Корейския полуостров. " Гаранции за сигурността " на КНДР. Незабавна замяна на телесните остатъци на разпознатите пандизчии и изчезнали по време на бойни дейности сред двете Кореи.

Това са обещанията, които Съединени американски щати и Северна Корея си дадоха по време на историческата среща на президента Доналд Тръмп с Ким Чен-ун. Преговорите ще стартират " допустимо най-рано " и ще се водят от държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео и подобаващ политик от КНДР.

" Подписваме доста значим документ, доста комплициран. Ние имаме чудесна връзка. За нас е огромна чест да подпишем документа ", сподели Тръмп.

" Оставяме предишното зад себе си и ще подпишем исторически документ (...) Светът ще види историческа смяна. Изразявам благодарността си към президента Тръмп поради реализирането на тази среща ", сподели Ким.

Първите реакции на специалистите обаче са обезкуражаващи. " Това е даже по-зле, в сравнение с чакаха множеството скептици. Очаквах, че Тръмп най-малко ще получи нещо съответно – затваряне на избран обект или преустановяване на създаването на някои оръжия ", писа специалистът Робърт Кели от Университета " Пусан ".

Други повдигат въпроса, че в документа не участва фразата " цялостно и проверяемо нуклеарно разоръжаване " и че не е конкретизирано какви са гаранциите, които Тръмп ще даде на Пхенян. Също по този начин не е известно за какво се приказва за разоръжаване на целия полуостров, а освен на Северна Корея. Не се загатват и други видове оръжия.

Споменаването на остатъци на паднали по време дейности може би значи, че американски военни ще посетят Северна Корея. Едва предходната година американски студент на име Ото Уормбиър умря скоро след завръщането си в Америка, откакто бе прекарал месеци изтезаван в севернокорейски затвор. Засега няма информация този въпрос да е бил издигнат по време на срещата.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (742)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР