Палма де Майорка е първият испански град, в който през

...
Палма де Майорка е първият испански град, в който през
Коментари Харесай

Палма де Майорка не иска туристи

Палма де Майорка е първият испански град, в който през тазгодишния летен сезон ще бъде неразрешено отдаването чартърен на жилища на туристи, написа обстоятелства.бг. Целта на фрапантната мярка е да „ обуздае ” всеобщия туризъм и запазване на града „ за пълностоен живот ” на самите испанци.

Законопроектът, забраняващ отдаването чартърен от страна на притежатели на жилища на остров Майорка, е признат от общинските управляващи на Балеарските острови и на Майорка. Забраната, която ще влезе в действие през юли 2018 година, не се отнася за къщи и вили.

Неконтролируемият растеж на туристи и потреблението на платформата за краткосрочно отдаване чартърен Airbnb е довел до внезапно повишаване на жилищата в столицата Майорка. За последните 4 години наемните равнища също са отчели фрапантен растеж от близо 40%. Това е и повода на острова да не се задържат привлечени от локални компании експерти. Последните просто не разполагат и не печелят нужните им средства, с цел да останат да живеят чартърен на острова, разясняват локални експерти.

В същото време броят на нелицензираните туристически жилища единствено в региона на Палма се е нараснал с 50% в интервала 2015-2017 година От близо 20 000 жилища, които се оферират на хотелски принцип, едвам 645 разполагат с лицензия и заплащат налози.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР