Палестинците в Рафа, претъпканият град на южната граница на Газа,

...
Палестинците в Рафа, претъпканият град на южната граница на Газа,
Коментари Харесай

Палестинците се страхуват, че времето изтича в „последната спирка“ Рафа, тъй като Израел нарежда евакуация преди наземно нападение

Палестинците в Рафа, претъпканият град на южната граница на Газа, бяха ужасени в петък от идната израелска земя нахлуване — за което Съединените щати и филантропичните групи предизвестиха, че рискува „ злополучие “.

Повече от половината от 2,3 милиона души в анклава са потърсили заслон в Рафа, препълнени в палатки в бежански лагери, преследвани от растящи апетит, заболявания и в последно време боязън, че няма да има къде да избягат, в случай че войските влязат в града.

Вашингтон съобщи, че не може да поддържа сходна интервенция без уместно обмисляне, международните водачи показаха възходяща паника, а филантропичните чиновници предизвестиха за „ кървава баня “.

В лицето на този напън израелският министър председател Бенямин Нетаняху допусна в петък, че цивилните ще могат да избягат преди предстоящото наземно нахлуване, което съгласно него е належащо в акцията против Хамас.

„ Ясно е, че огромна интервенция в Рафах изисква евакуация на цивилното население...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР