Палестинците изстреляха ракети към Израел в ранните часове на днешния

...
Палестинците изстреляха ракети към Израел в ранните часове на днешния
Коментари Харесай

Газа изстреля ракети по Израел

Палестинците изстреляха ракети към Израел в ранните часове на днешния ден след огромни конфликти на митинг на границата на Ивицата Газа . Десетки палестинци са потърпевши при конфликтите , осведоми ДПА.

Израелската войска разгласи, че две ракети са паднали в региони до границата. Няма информация за ранени или нанесени вреди по инфраструктурата.
 Израел нанесе въздушни удари на Хамас в Газа
Израел нанесе въздушни удари на Хамас в Газа

В отговор на изстреляна ракета, прихваната от Железен купол

55 палестинци пострадаха при конфликти по време на митингите на северната граница на Газа в петък. Повечето от половината са ранени , откакто израелски бойци са разкрили огън с бойни патрони.

Сблъсъците възобновиха страховете от ескалация в района, където се организираха три войни през последното десетилетие. Местни медии оповестяват, че египетска делегация е посетила Газа в опит да помогне за понижаване на напрежението.

В четвъртък израелски сили убиха член на Хамас, който управляваше Ивицата Газа. От Хамас оповестиха, че техният член се е опитал да попречи на момче да се приближи до границата, а по-късно израелската войска призна, че са сбъркали.
 Около 35 000 палестинци са напуснали Газа за предходната година
Около 35 000 палестинци са напуснали Газа за предходната година

Повечето от отпътувалите са младежи с висше обучение

" Бригадите Изедин ал Касам ", военното крило на Хамас, се заканиха да отвърнат.

Преди няколко седмици двете страни реализираха съглашение за понижаване на ескалацията, което докара до намаляване на израелската обсада над Газа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР