Палестинското ислямистко движение Хамас започна тази вечер да освобождава шеста

...
Палестинското ислямистко движение Хамас започна тази вечер да освобождава шеста
Коментари Харесай

Хамас освободи руски заложници

Палестинското ислямистко придвижване " Хамас " стартира довечера да освобождава шеста група заложници, които взе при офанзивата си в Израел предишния месец, заяви израелската войска, представена от Асошиейтед прес. Тя посочи, че двама души към този момент са били предадени на Египет и скоро следва да бъдат пуснати още 10 индивида.

Първите двама освободени заложници са дами, които са гражданки на Русия, съобщи Франс прес, като се базира на египетската държавна телевизия. Те бяха разпознати от канцеларията на израелския министър председател Бенямин Нетаняху като 50-годишната Елена Трупанов и Ирена Тати, на 73 години.



В неделя  " Хамас " освободи 25-годишния Рон Кривой, който има двойно поданство - израелско и съветско, в символ на признателност към президента на Русия Владимир Путин за поддръжката му за палестинската идея, отбелязва Агенция Франс Прес.



По-рано днес ислямисткото придвижване разгласи, че ще пусне две заложнички с съветско поданство, и посочи, че този жест към Путин не е част от договорката с Израел за краткотрайно преустановяване на огъня.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР