Палестинският президент Махмуд Абас обвини ислямистката групировка Хамас за покушението

...
Палестинският президент Махмуд Абас обвини ислямистката групировка Хамас за покушението
Коментари Харесай

Махмуд Абас обвини Хамас за покушението срещу палестинския премиер и шефа на разузнаването

Палестинският президент Махмуд Абас упрекна ислямистката формация Хамас за покушението против премиера Рами Хамдала и шефа на разузнаването Маджид Фарадж, осъществено предходната седмица, съобщи ДПА.

Напрежението сред Хамас и фракцията на Абас, Фатах, се увеличи, откакто заложена край пътя бомба избухна на 13 март при прекосяването на автоколоната, с която се движеха Хамдала и Маджид в следената от ислямисткото придвижване линия Газа. Те бяха ранени при гърмежа, напомня Ройтерс.

Абас разкритикува американския дипломат в Израел Дейвид Фридман поради поддръжката му за израелските заселници на окупирания Западен бряг.

" Не един американски представител сподели, че израелските заселници са законни, в това число техният дипломат в Тел Авив - Дейвид Фридман. Той съобщи, че Израел строи на личната си земя. Строят на тяхна земя?Той и неговото семейство са заселници. Той е американски дипломат в Тел АВив, какво можем да чакаме от него? "

От Белия дом дефинираха коментара на палестинския президент като " извънредно несъответствуващ " и обявиха, че той би трябвало да избере омразата или мира.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР