Палестинските власти взеха решение да затворят напълно за пет дни

...
Палестинските власти взеха решение да затворят напълно за пет дни
Коментари Харесай

Палестина буквално затвори заради коронавируса

Палестинските управляващи взеха решение да затворят изцяло за пет дни Западния бряг на река Йордан поради нова вълна от ковид, заяви организация WAFA.
Всички провинции и градове от Западния бряг ще бъдат затворени " от петък сутринта, 3 юли, до сряда сутринта, 8 юли " написа в формалното разпореждане, съобщи БГНЕС.
Пълната карантина цели прекъсване на растежа на инфектираните, съобщи представителят на палестинската самостоятелна власт Ибрахим Милхем. Ще бъдат наранени всички области на публичния живот без изключение, в това число затварянето на магазини, предприятия, държавни институции. Ще бъде прекратена транспортната връзка сред градовете и обитаемоте места. Ще останат да работят само аптеките, пекарните и питателните магазини с работно време от 8:00 до 20:00 часа.
Призовават се всички поданици да съблюдават ограниченията за сигурност и да не излизат от домовете си без незабавна нужда от това, да съблюдават обществена отдалеченост, да носят маски и да се въздържат от визити на църкви и джамии. На нарушителите ще бъдат налагани парични санкции. Принудителните ограничения може да бъдат удължени според от епидемиологичната обстановка, обявиха от държавното управление.
Преди дни в редица градове от Западния бряг на река Йордан беше оповестена карантина поради повторното експлоадиране на коронавирусна зараза. Засилени бяха санитарните ограничения и бяха анулирани всеобщите събирания на хора, сватбите и погребениятя, на които по традиция идват доста посетители.
Според информация на палестинското здравно министерство, на Западния бряг е записана втора вълна от ковид. Общият брой на инфектираните е 3 045. От тях 11 са умряли в резултат на затруднения, а малко над 600 души са оздравели.
Още: " На косъм сме от абсолютния връх по дневни случаи на ковид, 50 000 нови случая в Съединени американски щати "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР