Палестинските футболисти, длъжностни лица и фенове осъдиха ФИФА, че не

...
Палестинските футболисти, длъжностни лица и фенове осъдиха ФИФА, че не
Коментари Харесай

Палестинците призовават ФИФА да забрани футболния отбор на Израел на фона на войната в Газа

Палестинските футболисти, длъжностни лица и почитатели осъдиха ФИФА, че не глоби и забрани Израел на фона на продължаващата война против Газа, където повече от 31 000 души, в това число 13 000 деца са били убити съгласно здравни чиновници.

Призивите от страна на палестинците и техните поддръжници към международното управително тяло на спорта да предприеме дейности против Израел набъбнаха през последните месеци, като се вършат съпоставения с неговата незабавна и твърда позиция да забрани на Русия и съветските футболни клубове всички интернационалните футболни действия когато Русия нахлу в Украйна преди съвсем две години.

Русия беше мощен претендент в плейофите за Световното състезание по футбол в Катар през 2022 година, само че беше непосредствено отстранена от ФИФА след нахлуването, решение, доказано от Спортния трибунал.

Въпреки това, съвсем шест месеца след началото на войната в Газа, ФИФА остана безмълвна и Израел би трябвало да играе с Исландия в първия мач от своята подготовка за Евро 2024...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР