Палестински затворник бе освободен, след като беше лишен от свобода

...
Палестински затворник бе освободен, след като беше лишен от свобода
Коментари Харесай

Освободен е палестинският затворник, лежал най-дълго време в израелски затвор

Палестински пандизчия бе освободен, откакто беше лишен от независимост в продължение на 40 години, съобщи ДПА като се базира на известие на израелските медии.

64-годишният Карим Юнис е пандизчията, останал най-дълго време зад решетките в Израел, съгласно Палестинската затворническа общественост.

През 1983 Юнис и неговият братовчед получили доживотни присъди за убийството на израелски боец. По-късно, през 2012, присъдата била понижена на 40 години затвор.

След освобождението си, Юнис е посрещнат от доста хора в родното си село покрай Хайфа в Северен Израел. " Бих пожертвал още 40 години от живота си за свободата на моя народ ", сподели той с палестинското знаме в ръка.

Семейството на убития боец осъди освобождението на Юнис. " Не можем да повярваме, че килърът е излязъл от пандиза и се разхожда из страната ни като всички останали ", сподели племенник на убития боец, представен от новинарския уебсайт " Уала " и Българска телеграфна агенция.

Израелският вътрешен министър Арие Дери прикани за лишаване на израелското поданство на Юнис, откакто това бе поискано от фамилията на убития боец. Това е от огромно значение " що се отнася до някой, които се е трансформирал в знак на незаконно терористично действие ", сподели той в писмо до израелския основен прокурор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР