Палеонтолози са открили в северна Германия следи от стъпки на

...
Палеонтолози са открили в северна Германия следи от стъпки на
Коментари Харесай

Динозаврите също са се разхождали по плажа

Палеонтолози са разкрили в северна Германия следи от стъпки на два динозавъра – един по-голям и един по-малък. Това значи, че месоядните динозаври са упражнявали обществено държание.

Преди към 142 милиона години двойка динозаври са се разхождали в околност, която по-късно е щяла да стане крайбрежието на Германия. Следите демонстрират, че динозаврите не са бързали – огромният динозавър се е движил с към 6.3 км/ч, а дребният – с 9.7 км/ч. На места дребният динозавър е забързвал темпото, евентуално с цел да настига огромния.

„ Отпечатъците от краката на динозаврите сочат, че те са се разхождали по всички страни “, споделя основната изследователка Пернил Троелсен (Pernille Troelsen) от Южнодатския университет.

Троелсен изяснява, че динозаврите са ходили по плажа с извънредно постепенно движение. Изследователката не е палеонтолог, а биолог и по тази причина може да способства със познания по отношение на държанието на обособените човеци.

Все още не е ясно какви тъкмо са били динозаврите, само че се знае, че са ходели на два крайници. Стъпките на огромния динозавър са дълги към 36 сантиметра, а на дребния – 23.5 сантиметра. Но знаем и още – най-вероятно става въпрос за месоядни динозаври, които са сходни по мярка (и поведение) на Велосираптора.

Не се знае доста за общественото държание на динозаврите. Все още всичко е въпрос на полемики в научните среди, само че фактът, че тези два динозавъра са били толкоз спокойни един с различен, може да значи, че фактически е съществувало „ другарство “ сред индивидите. Възможно е също това да са били майка и дете.

„ Възможно е следите да се разграничават с няколко години и това да са два динозавъра, които по случайност са минали по един и същи път “, прибавя Троелсен. „ Видяхме също, че оттова е минал и Игуанодон, което значи, че мястото е било постоянно посещавано от динозаврите. “

ZME Science

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР