Пълен салон приятели посрещна поета Димитър Васин на неговия 80-и

...
Пълен салон приятели посрещна поета Димитър Васин на неговия 80-и
Коментари Харесай

Доайенът на поезията в Севлиево Димитър Васин на 80

Пълен салон другари посрещна поета Димитър Васин на неговия 80-и празник, който той реши да означи с премиера на новата си книга " Разжарено ". Васин е едно от знаковите лица в културния живот на Севлиево- началник на Литературен кабинет „ Пеньо Пенев ” и член на Съюза на българските писатели.



Празника му през днешния ден почетоха кметът на Община Севлиево доктор Иван Иванов, ръководителят на Общински съвет - Севлиево, зам.-кметът на Община Севлиево инж. Красимира Йорданова, Иван Дочев - кмет на родното село на Васин - Дамяново, доктор Боян Ангелов – ръководител на Съюза на българските писатели, Петър Андасаров – член на УС на Съюза на българските писатели, доста другари, хора на изкуството и културата от цялата страна.



След представянето на стихосбирката и рецитала, кметът доктор Иванов честити юбилея на Васин, който е един от огромните майстори на мерената тирада у нас. От името на жителите на Община Севлиево, доктор Иванов му връчи плакет и приветствен адрес с благопожелание за здраве и ентусиазъм.

" Горд съм, че 10 година откакто Димитър Васин стана почетен жител на Севлиево, през днешния ден още веднъж имам достойнството да му връча от името на жителите на общината плакет и приветствен адрес - за заслугите му за развиването на писаното слово и културния живот в общината ", сподели доктор Иванов и му благодари за това, че с живота и гения си се е трансформирал в един от видните будители на Севлиево.



Димитър Васин е родом от севлиевското село Дамяново, животът и творчеството му са подчинени на концепцията за запазване и насърчаване на всичко българско, което пази корена. В залата през днешния ден бяха и учениците от село Стоките, където той е бил преподавател.

С голяма обич го поздравиха и членовете на литературните клубове в Габрово и Трявна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР