Пълен локдаун или прекъсване на учебния процес заради Омикрон към

...
Пълен локдаун или прекъсване на учебния процес заради Омикрон към
Коментари Харесай

Ангел Кунчев не мисли за пълен локдаун

Пълен локдаун или спиране на образователния развой поради Омикрон все още не е планувано , увери пред БТВ основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Това е планувано единствено при сензитивно утежняване на обстановката.

По мнението на Кунчев . " През изтеклите 2 години минахме през съвсем целия набор от ограничения и значително научихме уроците си: че не би трябвало да се хвърляме нито в едната, нито в другата прекаленост. Ако удариш доста мощно икономическия и обществения живот, хората не го одобряват позитивно ", разяснява основният държавен здравен контрольор.
 Ива Христова: За Омикрон всички разновидности за ограничения са на масата
Ива Христова: За Омикрон всички разновидности за ограничения са на масата

4% секвенирани проби Омикрон не са към този момент действителният %

" Лошото е, че излизайки от четвъртата вълна не слязохме до естествени граници, а останахме на една по-висока база, от която стартира напредък ", уточни основният здравен контрольор. Средната заболеваемост в страната сега към момента е към 350 на 100 000 души. Критична би станала обстановката, когато натискът върху лечебните заведения стане доста огромен.

Според него Омикрон ще стане преобладаващ вид доста бързо. По-важното е какъв брой хора ще имат потребност да влязат в болница , какъв брой ще попаднат в интензивни отделения и какви жертви ще дадем - това е основното, изясни Кунчев.

Наблюденията демонстрират, че при този вид протичането на болестта е малко по-леко, само че и при по-ниска смъртност, когато са обхванати прекалено много хора, натискът върху лечебните заведения ще е доста огромен , предвижда той.

Ангел Кунчев чака взрив на епидемията освен в огромните градове, само че и в ски центровете . " Вълната от Западна Европа неизбежно ще пристигна и у нас ", уточни доцент Ангел Кунчев.
 Кантарджиев: Бързината на Омикрон ще ни изведе до груповия имунитет
Кантарджиев: Бързината на Омикрон ще ни изведе до груповия имунитет

Очаква пролетта да се освободим от COVID-19

На този стадий всички пациенти,, не се нуждаят от болнично лекуване , в домовете са си. Пръснати са във всички възрастови групи - от 10-годишни до 70-годишни. Може да се чака обаче удвояване в доста къси периоди - на всеки два дни беше във Англия.
 10,5% са позитивните проби за COVID-19
10,5% са позитивните проби за COVID-19

1356 са новите случаи на коронавирус
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР