Пълен абсурд е твърдението, че България ще се съгласи на

...
Пълен абсурд е твърдението, че България ще се съгласи на
Коментари Харесай

Христо Иванов увери, че София няма да отстъпи на Скопие

Пълен парадокс е изказванието, че България ще се съгласи на предоговаряне на изискванията в преговорната рамка със Северна Македония . Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред БНР. Според него такава тематика не е повдигана нито във вътрешен проект, нито от интернационалните ни сътрудници, нито има някакъв късмет да се случи.

Според него, България е претърпяла цялостен неуспех в дипломация по връзките си със Северна Македония през последните години и изрази вяра, че външният министър Мария Габриел би трансформирала посоката на държание по отношение на съседите ни .

Той акцентира смисъла на отношението сред българи и македонци. " Ние желаеме да се сближаваме с нашите братя, а реализираме тъкмо противоположното ", изясни Иванов. " Позволихме на политиците от двете страни да инжектират ненавист ", добави той.

Що се отнася до ръководството, той продължава да упорства да се откри формула, която да подсигурява функциониращо болшинство с ГЕРБ-СДС в Народното събрание за осъществяване на задания, като приемането на законодателната стратегия, попълване на регулаторите и пречистване на службите за сигурност . Според него постоянните срещи на лидерско равнище във вторник са стъпка в вярната посока. Една от задачите за него е да се избегнат плаващите болшинства.
 Борисов, Пеевски и Иванов сложиха автограф под декларация за Украйна в НАТО
Борисов, Пеевски и Иванов сложиха автограф под декларация за Украйна в НАТО

Декларацията не е подкрепена от народен представител от Политическа партия

Христо Иванов настоя, че конфигурацията с ГЕРБ е по нужда, както и че сред партиите към момента има несъгласия. Според него, макар комплицираната настройка, ръководството е безалтернативно, тъй като в идващите месеци България би трябвало да работи в посока - влизане в Шенгенското пространство, еврозоната и обезпечаване на условия за осъществяване на Плана за възобновяване и резистентност.

" Трябва да знаем с сътрудниците от ГЕРБ-СДС кои са тези в действителност значими неща за страната, по които да намираме единодушие. Извън тях ние ще си останем съперници по доста тематики ", добави Иванов .

Той чака идната седмица конституционната комисия в Народното събрание да проработи и да бъдат обсъждани съответните хрумвания за промени в конституцията. " От доста време сме подготвени с текстове. Очаквахме да стане явен форматът, в който те ще се преглеждат. Дали ще съумеем да се съгласим по какъв начин ще наподобява конституционната комисия, с цел да можем в границите на този развой да ги анонсираме ", оповести той.
 Иванов за съдружното съглашение: Важно е наличието, заглавието ще го уйдурдисаме
Иванов за съдружното съглашение: Важно е наличието, заглавието ще го уйдурдисаме

Трябва да си доизясним взаимните задължения и упования, изясни той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР