Палатковият лагер на протестиращите майки на деца с увреждания на

...
Палатковият лагер на протестиращите майки на деца с увреждания на
Коментари Харесай

Палатките на протестиращите майки останаха цяла нощ под прозорците на властта

Палатковият лагер на протестиращите майки на деца с увреждания на столичния бул. " Дондуков " остана през цялата нощ. Малко преди обед родителите прекратиха акцията.

Майките споделят, че вършат тези акции, тъй като желаят да припомнят на властта за проблемите си, до момента в който те не бъдат решени.

Снимка: Ладислав Цветков

Те алегорично разпънаха 28 палатки алегорично – толкоз, колкото са областите в България, в които по думите им хората с увреждания едвам оцеляват.
Палатковият лагер на протестиращите майки пренощува пред Министерски съвет (СНИМКИ) Сутринта палатките първо бяха преместени на тротоара, а след това – събрани
„ Ние нямаме различен метод, нашият живот е блокиран и по същия метод ние блокирахме Орлов мост за 2 часа, тук за 12 часа, тъй като животът ни е блокиран от самата власт”, сподели пред bTV Вера Иванова майка на дете с увреждания.

Цяла нощ дамите бяха охранявани от полиция. Снощи след 22 ч. обаче им формирани и актове за нарушаване на публичния ред.
Блокада на бул. „ Дондуков ”: Палатките на майките на деца с увреждания остават Полицията им написа предупредителни актове за нарушение на публичния ред.
След 12-часова обсада на бул. „ Дондуков” палатковият лагер беше изместен на входа на Министерския съвет, а придвижването – възобновено. „ За страдание, до днешна дата всичко е единствено на обещания. Затова ние не имаме вяра на листчета, даже това да е ангажимент от страна на министрите, желаеме действия”, уточни Мая Стоицева, майка на дете с увреждания.

Вчера родителите приканиха премиера за среща, на която да поеме персонална отговорност.

„ Има проект за деяние има написани стъпки, периоди, задължения, поети от властта, тъй че аз също ще продължа да упорствам поетите задължения да бъдат изпълнени. Ще ги следя”, съобщи омбудсманът Мая Манолова.

Родителите увериха, че в случай че уговорките не бъдат спазени, „ градът на майките” ще продължи да изниква под прозорците на властта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР