Пактът за миграцията на ООН е декларация, а не конвенция.

...
Пактът за миграцията на ООН е декларация, а не конвенция.
Коментари Харесай

Миграционната обстановка в страната е нормална, отчитат от МВР

Пактът за миграцията на Организация на обединените нации е декларация, а не спогодба. Той няма юридически и юридически темперамент. Документът признава правото на страните сами да решат по какъв начин да реагират по отношение на казуса с миграцията. Целта му е да се противодейства на миграцията и да се одобряват общи правила. Това сподели министърът на външните работи Екатерина Захариева, по време на представянето на Глобалния пакт за миграцията на Организация на обединените нации, съобщи кореспондент на Novini.bg.

"Документът е минал през няколко кръга договаряния. Никой в никакъв случай не е принуждавал България да го одобри ", посочи тя.

„ Унгария и Австрия са страните, които са решили да не се причислят към него. Останалите страни-членки са се съгласили “.

„ Ние като страна не можем да се преструваме, че проблемите с миграцията са отвън България. Ние сме една от страните, източник на мигранти, като страна, през която минават тези потоци. В резултат на тези миграционни процеси редица браншове изпитват дефицит на работна ръка. Затова е значимо да се открият правила за законна миграция. Ние сме външна граница, към която се стремят мигранти “, сподели Захариева.

Захариева разясни, че имаме опция да изберем кои съответни ограничения да приемем и кои не, без да сме задължени да приемем целия документ

Глобалният отново за миграцията не трансформира метода, по който и все още се борим с незаконната миграция. Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Той добави, че България и в този момент съблюдава прецизно уговорките си. „ България управлява и се оправя добре с опазването на външната граница на Европейски Съюз и това се регистрира от нашите европейски сътрудници. Миграционната конюнктура в страната е естествена “, увери той.

"Пактът за миграция на Организация на обединените нации не трансформира с нищо отговорностите на България като външна граница на Европейски Съюз “, уточни той и добави, че България и в този момент развива дейно съдействие с други страни. „ Пактът няма да промени използването на прецизна политика по отношение на незаконната миграция “, съобщи Младен Маринов.

„ От началото на годината има над 30 случая, при които по наш сигнал, са арестувани над 250 лица на гръцка и турска територия “, изясни вътрешният министър. „ От началото на годината 131 са досъдебните производства за случаи на каналджийство “, сподели още Младен Маринов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР