Пактът за миграцията беше едно от най-големите постижения на испанското

...
Пактът за миграцията беше едно от най-големите постижения на испанското
Коментари Харесай

Весела Чернева: Пактът за миграцията беше едно от най-големите постижения на испанското председателство на ЕС

Пактът за миграцията беше едно от най-големите достижения на испанското председателство на Европейски Съюз. Тази сделка е политическа и занапред би трябвало да бъдат направени законите в границите на идната година-година и половина. Дъблинското съглашение не работи. Всички страни в Европейски Съюз се съгласиха, че би трябвало да има заслужено систематизиране на мигрантите и бежанците. Вече не може да има страни като Полша и Унгария, които отказваха да одобряват мигранти. Пактът за миграция планува и специфични центрове за бежанците.

Това сподели в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS шефът на Софийския офис на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева.

" Голяма част от бюджета на Европейски Съюз отива за селскостопанските производители. Трябва да има смяна в това, тъй като доста малко жители на Европейски Съюз се възползват от тези дотации. В Германия митингите на фермерите приказват за едни доста комплицирани локални избори. За мен тези митинги са политически. Нищо чудно на локалните избори в Германия да забележим един напредък на крайната десница и левица. В цяла Европа предстоят евроизбори. Аз мисля, че евроскептичните партии и крайната десница и левица няма да работят за овакантяване на Европейски Съюз. По-скоро те ще се опитат да моделират Европейски Съюз по някакъв собствен модел. На проевропейските партии им следва сложна борба, а да не забравяме, че и в Съединени американски щати предстоят президентски избори ", разяснява Чернева обстановката в Европейски Съюз.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР