Пакистан заяви в понеделник, че е дал да се разбере

...
Пакистан заяви в понеделник, че е дал да се разбере
Коментари Харесай

Пакистан: Не може да признаем Израел преди ясно споразумение по палестинския въпрос

Пакистан съобщи в понеделник, че е дал да се разбере на Обединените арабски емирства (ОАЕ), че Исламабад не може да признае Израел, до момента в който не бъде реализирано " съответно и непрекъснато съглашение " по палестинския въпрос, оповестява Анадолската организация
„ Представих изрично позицията на Пакистан във връзка с Израел на външния министър на ОАЕ, че няма по какъв начин да установим връзки с Израел, до момента в който не бъде открито съответно и непрекъснато решение на палестинския проблем “, сподели пакистанският външен министър, Махмуд Куреши, пред кореспонденти в североизточната част на град Мултан.
Обяснението на Куреши пристигна единствено ден след визитата му в ОАЕ, което мнозина сметнаха за " решаващо " на фона на слуховете, че Исламабад скрито е изпратил делегат в Тел Авив. Исламабад към този момент отхвърли известията, основно от израелските медии.
 Атентат в Пакистан с десетки убити и ранени възпитаници Атентат в Пакистан с десетки убити и ранени възпитаници
Мощна бомбена детонация избухна в ислямско учебно заведение в покрайнините на северозападния пакистански град Пешавар, убивайки минимум 8 академик...
Куреши сподели, че е обяснил на своя сътрудник от ОАЕ " дълбочината на страстите и възприятията ", които пакистанците изпитват към Палестина и Кашмир.
Според Куреши външният министър на ОАЕ " изцяло разбра възприятията ни " по двата въпроса.
След като опроверга отчетите за напън върху Исламабад да признае Израел, той сподели: „ Първо, няма напън върху нас и няма да има. Второ, би трябвало да вземаме решения предвид на пакистанските ползи, а не заради някакъв напън. Ние имаме политика и оставаме твърдо в нея. "
Според Куреши пакистанският министър председател Имран Хан е имал опцията да обяснява още веднъж и още веднъж, че „ няма напън върху нас в това отношение “.
Пакистанският министър председател направи заглавия предишния месец, когато разкри, че Исламабад е бил под напън от страна на някои „ другарски “ страни да признае Израел. Въпреки че той не стигна до такава степен да ги назове, макар че неведнъж беше питан дали са мюсюлмански или немюсюлмански страни, мнозина имат вяра, че Хан се базира на Саудитска Арабия и ОАЕ.
 Хамас и Фатах се схванаха за първи избори в Палестина от 15 години насам " Хамас " и " Фатах " се схванаха за първи избори в Палестина от 15 години насам
Ислямистите от " Хамас ", които са на власт в линията Газа и светските им противници от " Фатах ", които ръководят на Западния бряг, се спо...
ОАЕ, Бахрейн и Мароко неотдавна откриха дипломатически и стопански връзки с Израел. Някои други страни от Персийския залив, в това число Саудитска Арабия, също преценят опциите за нормализиране на връзките.
През последните години връзките на Пакистан с обичайните съдружници от Персийския залив пострадаха заради неговия „ неутралитет “ по разнообразни въпроси, в това число войната в Йемен и блокадата на Катар от арабски съюз, воден от Саудитска Арабия.
Междувременно представителят на външното министерство Захид Хафез Чаудри съобщи в изказване в неделя, че външният министър на среща със своя сътрудник от ОАЕ също повдигнал въпроса за визовите ограничавания за Пакистански жители.
„ Министърът беше убеден, че визовите ограничавания са краткотрайни и са наложени заради експлоадирането на пандемията COVID-19 “, съобщи Чаудри.
Миналия месец ОАЕ стопираха да издават нови визи за жители на 13 страни, най-вече мюсюлмански. Решението влезе в действие на 18 ноември и включва жители на Йемен, Сирия, Ирак, Либия, Афганистан, Пакистан, Сомалия, Кения, Ливан, Тунис, Алжир, Турция и Иран, съобщи БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР