Пакистан забрани пътуванията по въздух за неваксинирани в момент, когато

...
Пакистан забрани пътуванията по въздух за неваксинирани в момент, когато
Коментари Харесай

Пакистан забрани полетите за неваксинирани |

Пакистан забрани пътуванията по въздух за неимунизирани в миг, когато страната записва най-високите дневни равнища на коронавирусни инфекции за последните над три месеца на фона на четвърта пандемична вълна , съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Ограниченията за полети са наложени, с цел да насърчат хората да се имунизират, сподели чиновник на здравното министерство. Той означи, че съмнението за ваксиниране към момента е проблем, с който управляващите се борят.

Скок на новите инфекции, доминиран от разновидността Делта, още веднъж оказва напън върху слабата здравна система на Пакистан.

Южноазиатската страна регистрира 5026 новозаразени за миналите 24 часа, което е най-високият брой от април. Досега в страната са се заразили над 1 милион души, а смъртните случаи са над 23 000, съгласно националната статистика.

Увеличаването на позитивните случаи накара управляващите да слагат под карантина горещи точки допълнително от 10 града на най-голямата провинция Пенджаб. В петък най-гъсто обитаемият град Карачи с над 20 милиона поданици бе подложен на непълен локдаун.

Правителствената акция за имунизация стартира през февруари и в началото вървеше постепенно, само че стартира да набира скорост и към този момент над 30 милиона души са получили най-малко една доза от имунизацията.

Прилагането на първите 10 милиона дози лиши 113 дни, за ваксинирането на идващите 10 милиона души бяха нужни 28 дни, а за достигането на 30-милионния предел - още 16 дни, уточни министърът на планирането Асад Умар.

Властите приканиха държавните чиновници, учителите и учениците над 18 години да се имунизират до края на август.

Друга азиатска страна - Тайланд, удължи по-строгите антиковид ограничения в столицата Банкок и провинциите с висок риск до края на август, оповестиха държавни източници, представени от Ройтерс. Страната се стреми да забави темпа на разпространяване на COVID-19 на фона на най-голямото си огнище досега.

Обхватът на рестрикциите, измежду които ограничавания за пътешестване, затваряне на търговски центрове и налагане на комендантски час, ще бъде уголемен до 29 провинции по отношение на сегашните 13.

Ресторантите в моловете ще могат да работят единствено с доставки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР