Пакистан предложи рядка подкрепа на Турция в настъплението си срещу

...
Пакистан предложи рядка подкрепа на Турция в настъплението си срещу
Коментари Харесай

Пакистанският президент се обади на Ердоган, подкрепя операцията в Сирия


Пакистан предложи рядка поддръжка на Турция в настъплението си против кюрдските сили в Сирия. Президентът Реджеп Тайип Ердоган се чака да посети Исламабад по-късно този месец, съобщи БГНЕС.

Турция в сряда стартира атака в Северна Сирия, ориентирана против ръководените от кюрдските Сирийски демократични сили (СДС), основен съдружник на Съединени американски щати в петгодишната борба за разтрошаване на групировката н “Ислямска страна “(ИД). Съюз на демократичните сили дадоха 11 000 жертви в акцията, водена от Съединени американски щати.

Това е третата сходна интервенция в Турция от началото на войната в Сирия и е посрещната с интернационално наказание.

Премиерът Имран Хан обаче се обади на Ердоган в петък, с цел да му „ съобщи поддръжката и солидарността на Пакистан “, се споделя от кабинета му.

“Премиерът му сподели, че Пакистан изцяло схваща опасенията на Турция, свързани с тероризма ”. Също по този начин “Пакистан изцяло осъзнава заканите и провокациите, пред които Турция е изгубила 40 000 души от тероризма ”.

Хан споделил на Ердоган, че “Пакистан стои в цялостна поддръжка и взаимност с Турция ”, се споделя в известието.

“Молим се напъните на Турция за засилена сигурност, районна непоклатимост и спокойно разрешаване на сирийската обстановка да бъдат изцяло сполучливи ”, сподели Хан.

Кабинетът на пакистанския министър председател заяви, че Ердоган ще посети Пакистан по-късно този месец.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР