Пакистан направи първата поръчка за доставка на петрол от Русия

...
Пакистан направи първата поръчка за доставка на петрол от Русия
Коментари Харесай

Първата доставка руски петрол за Пакистан вече е факт - какъв е контрактът

Пакистан направи първата поръчка за доставка на нефт от Русия с отстъпка в цената, като част от кардиналните съглашения, реализирани през януари (и конкретизирани в контракта през март), сподели министърът на енергетиката на станата Мусадик Малик пред организация Reuters.

По думите му, първият танкер с съветски нефт би трябвало да дойде в Пакистан при започване на май. Ако всичко " мине безпрепятствено ", тогава вносът на нефт ще бъде 100 000 барела на денонощие, акцентира министърът. Първоначално пакистанската компания Refinery Limited (PRL) ще преработва съветския нефт, по-късно към този развой ще се причислят и други рафинерии.

През март министър Малик споделя, че първата партида съветски нефт ще дойде в Пакистан при започване на април.

Фактът, че Русия се е договорила с Пакистан - която е петата по население страна в света - за доставки на недопечен нефт, стана прочут през януари. Съответното съглашение ще бъде квалифицирано до април, сподели тогава министърът на енергетиката на Руската федерация Николай Шулгинов. Тогава пакистанската страна означи, че възнамерява да закупува повече от 35% от общия размер на вноса на нефт от Русия. През 2021 година Пакистан е внесъл от чужбина общо 8,8 милиона тона нефт, което значи, че става дума за доставки на повече от 3 милиона тона нефт годишно.

Руската петролна промишленост се оказа под сериозен напън след усилването на антируските наказания през 2022 година Основните купувачи на съветски нефт - Съединени американски щати, Англия и страните от Европейски Съюз - постановиха ембарго върху вноса му. Също по този начин, страните от Европейския съюз и Г-7 (Великобритания, Германия, Италия, Канада, Съединени американски щати, Франция и Япония) вкараха " таван " на цената на съветския нефт от 60 $ за барел от 5 декември предходната година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР