Пакетът от мерки за предоставяне на помощ на Украйна, Израел

...
Пакетът от мерки за предоставяне на помощ на Украйна, Израел
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ подкрепи законопроекта за помощ за Украйна

Пакетът от ограничения за даване на помощ на Украйна, Израел и Тайван мина процедурно гласоподаване в Сената на Съединени американски щати. Инициативите бяха подкрепени от 80 сенатори, а 19 гласоподаваха срещу, заяви NBC News. Това е прелиминарен стадий преди окончателното гласоподаване.

Сенаторите разполагат с още 30 часа, с цел да обсъдят законопроекта, в случай че не решат да проведат дефинитивно гласоподаване по-рано. " Моля сътрудниците си да се обединят, с цел да одобряват законопроектите допустимо най-бързо ", съобщи водачът на демократичното болшинство в Сената Чък Шумер. Ако бъде реализирано единодушие, документите ще бъдат изпратени на президента Джо Байдън за автограф.

Законопроектът за помощта за Украйна планува 61 милиарда $, от които над 20 милиарда $ ще бъдат изразходвани за попълване на американските запаси, 14 милиарда $ за закупуване на оръжие и 9 милиарда $ за заеми. Камарата на представителите утвърди законопроекта на 20 април. Двама американски чиновници обявиха пред Ройтерс, че управляващите на Съединени американски щати към този момент приготвят нов пакет от помощи за Украйна, който ще възлиза на 1 милиарда $.

Пакетът включва и 26 милиарда $ за Израел, в това число 9,1 милиарда $ за филантропични потребности и 8,12 милиарда $ за Индо-тихоокеанския район. Освен това самодейността съдържа разпореждания за конфискация на съветски активи, опция за налагане на нови ограничавания против Русия, Китай, Иран и възбрана на обществената мрежа TikTok./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР