Пакетът Макрон е дискриминационен и небалансиран.Това заяви министърът на транспорта,

...
Пакетът Макрон е дискриминационен и небалансиран.Това заяви министърът на транспорта,
Коментари Харесай

Пакетът Макрон разделя Европа, убеден Росен Желязков

Пакетът " Макрон " е дискриминационен и небалансиран.
Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по време на присъединяване в превоза комисия.

По думите на министъра пакетът " Мобилност " също по този начин е и неприятен прецендент по отношение на времето за ръководство на транспортното средство, времето за отмора и прекараното почивното време в камиона.

" Пакетът " Макрон " разделя Европа като стопански модел на развиване. Не може Европа да организира с едната ръка кохезионна политика, а с друга да прави политика за интеграция ", стана ясно от думите му.

Желязков напомни, че преди формалния съвет, който бе извършен в Брюксел, е разискал част от въпросите с превозвачите за по-гъвкав народен метод, обвързван с правата им.

Той уточни, че откакто е завършил формалният съвет в Брюксел, е станало ясно, че отпада задължението за връщане на камионите на всеки три седмици, запазила се е възбраната за прилагане на седмичните почивки в транспортното средство и двустранният транспорт е изключен от обсега на директивата за командироване.

Желязков регистрира като триумф възбраната за връщане на транспортното средство на всеки три седмици, само че не е удовлетворен от резултатите от извършения фиктивен съвет.
Министърът желае сливане и компромис от останалите страни членки в Екологичен потенциал за изключване на разпоредбите за командироване, с което работното време на превозвачите доближава до 72 часа.

Въвеждането на интелигентния тахограф обаче би разрешило използването на една плюс една интервенции на двустранен транспорт. Чрез тях автоматизирано ще бъде записано местоположението на камионите и рейсовете. Така инспекциите за съблюдаване на времето за ръководство и отмора на водачите ще станат по-ефективни.

Той напомни, че през 2017 година Европейската комисия е въвела разглеждането на пакета " Макрон ", обвързван с товарните транспорти по отношение на уреждането на въпроси свързани с по-доброто действие на интернационалния пазар, конкретността и правата на водачите.

Всяка страна, която ръководи Съвета на Европейския съюз (ЕС), би трябвало да се държи като неутрален медиатор, поучава той. Транспортният министър е на мнение, че не е редно да се търси налагане на позиции, свързани с националния интерес, когато една страна е хазаин на европредседателството на Съвета на Европейски Съюз.

В последващото председателство на Съвета на Европейски Съюз, Желязков оцени, че австрийската страна е показала още по-отегчаващ текст, обвързван с прибирането на превозеното средство на всеки три седмици.

Той поддържа възбраната за прилагане на седмичната отмора в транспортното средство, тъй като други страни като Франция, Испания, Белгия, Германия и Австрия към този момент били въвели национални разпореждания, които не разрешават седмичните почивки в транспортното средство. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР