Пак по БНТ една бивша депутатка се развихри да убеждава

...
Пак по БНТ една бивша депутатка се развихри да убеждава
Коментари Харесай

Бие ме, значи ме обича! Как Стокхолмския синдром мутира в „Московски“?

Пак по Българска национална телевизия една някогашна депутатка се развихри да убеждава и хората в студиото, и феновете по какъв начин Путин щял да разгроми НАТО, Запада и Съединени американски щати, а Европа към този момент се била разпаднала и тогава… той, героят с петолъчката щял да управлява света.

 

Очевидно пътят към Карлуково (не осмивам известното психиатрично заведение там) минава през предизборни присъединяване в диспути или солови осъществявания.

Платено или достоверно е възмущението на последователите на Москва, които енергично се пробват да спре военната помощ за Украйна? Уж огромната им цел е да спрат бойните дейности и да се възцари мир. Но техният мир, в който Киев е на колене и приема изискванията на Кремъл. Защото, нали, всеки мир и по-добър от която и да е война.

 

Ако реакциите на русофили против въоръжаването на украинците бяха откровени, техният зов Европейският съюз да инициира мир, щяха да слагат преди всичко изискването агресорът да се изтегли от окупираните непознати земи. Теорията, по какъв начин анексираните територии били съветски от памтивека е оборима от А до Я. Историците са наясно, само че пропагандата, както е известно, няма нищо общо с обстоятелствата. Нейна задача е да манипулира историята и съзнанието. Но това е тематика за изчерпателен диалог.

Оборими са и причините против помощта за Киев.

 

Основният въпрос към тези, които пазят горната теза е: Щеше ли да се постанова да се оказва помощ на Украйна с оръжия и техника, в случай че Русия не беше почнала война против нея на 24 февруари 2022 година? Или те към момента назовават злокобната експанзия „ специфична военна интервенция “?

 

Казват ни още разните патриоти и наследници на „ славната история на Българска комунистическа партия “ (като тези на КПСС…), че българите не желали да бъдат въвличани в тази война. Тук ще се съглася. Но щеше ли да съществува изобщо сходен проблем, в случай че не беше нахлуването на 24.02.2022 година? Не, несъмнено. Кажете го, не се тормозете.

 

Вторият значим въпрос: Защо настоявате Европейски Съюз и Съединени американски щати да създадат всичко допустимо да спре кървавия конфликт в Украйна, а не отправяте подобен зов, гледище към Кремъл? Дори не споменавате режима на Путин, който стартира касапницата.

 

Казва се също: Милиарди долари помощ са изпратени на Украйна, само че все пак сраженията става все по-ожесточени. Ами стават, тъй като Москва изпраща нови и нови попълнения в бойните елементи, които умират в името на какво? На упоритостите на Путин?

От което следва различен въпрос: Защо ратуващите за преустановяване на войната не призоват точно Путин да спре така наречен „ профилирана военна интервенция “? Защо той не потърси преди този момент мирни решения за своите искания?

 

Забележително безсърдечна е идната теза: Прекратяването на огъня, търсенето на компромисни решения е пътят, който може да избави Украйна и да предотврати самоунищожението. „ Самоунищожението “? Украинци се самоизбиват, опожаряват градове и села, унищожават детски градини, оперни театри, учебни заведения, лечебни заведения, електроцентрали, изнасилват, разстрелват старци, дами и деца? Това ли ми казвате?! А съветската войска е в ролята на Червения кръст и организира филантропична интервенция? Наистина ли мислите хората за идиоти?!

 

Сега става доста забавно. Не можело Украйна да завоюва войната, тъй като никой не е печелил против „ голяма нуклеарна мощ “.

Дали?

 

Пет милиона финландци два пъти отблъскват непобедимата руска войска през 1939 и 1941 година и пазят своята самостоятелност. Вярно, Съюз на съветските социалистически републики тогава още няма атомна бомба, само че пък е с население над 230 милиона…

 

Виетнамците съумяват един път против Франция, а по-късно и против Съединени американски щати - и двете са нуклеарни сили.

 

Два пъти афганистанците прогонват руската войска от своята територия. По това време Съветския съюз е исполин, супер мощ и „ поръчител за мира “, както тръбеше Комунистическа партия на Съветския съюз.

Страните от Прибалтика през 1991 година оповестиха своята самостоятелност, по-късно по лично предпочитание станаха членове на НАТО и Европейски Съюз и не се поддадоха на заканите на Москва, че ще платят жестока цена, в случай че създадат всичко това. Направиха го.

И нещо супер значимо, което русофили и путинофили все не помнят: През 1994 година Украйна е трета нуклеарна мощ в света, само че се отхвърля непринудено от нуклеарните оръжия на нейна територия. Гаранти за нейната самостоятелност и защитеност тогава са Съединени американски щати, Англия и Франция. Киев подписва специфичен Меморандум, прочут като Меморандум от Будапеща и отстъпва нуклеарните си оръжия. Ако през днешния ден Киев притежаваше целият този боеприпас от 1900 нуклеарни бойни единици дали Кремъл щеше да се държи по този метод?

 

Веднъж за постоянно би трябвало да спре операцията, че режимът на Путин, някогашен междинен и обикновен кадър на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и съветската просвета и просвета с техните бляскави достижения, са едно и също. Не са.

 

България направи своя избор през 2004 година за НАТО и през 2007 година за участието в Европейски Съюз. Над 2,5 милиона българи живеят, учат и работят на Запад. За немалка част от тях претекстът не е единствено стопански. Натежава също желанието да не са в страната, където господстват някои от най-мрачните постсъветско-мафиотско-ченгесарски техники за практикуване на властта.

 

Преди няколко дни Путин съобщи, че „ В Украйна залогът е самото битие на Русия като страна “. Това е самопризнание за пропастта, в която вкара личната си страна. И какъв брой съветски жители би трябвало да загинат, с цел да бъде „ избавена “ съветската страна? Отново ли за победа ще смята, в случай че си пожертвал милиони души, каквато е била тактиката и тактиката на Сталин, а и освен на него?

 

Ще напомня думите на Александър Дугин, именуван от мнозина „ мозъкът на Путин “, който съобщи преди време: „ Украинците би трябвало да се убиват, убиват и убиват! Казвам ви го като професор. “

 

Добре е бранителите на Кремъл да помислят за тези неща, преди самоотвержено да бранят страната-агресор. Би било почтено.

 

Преди дни имаше диспути в Европейския парламент за снабдяването на Украйна с муниции. Отрицателна бе позицията на евродепутати от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите. Чухме изтърканите „ причини “ против военната помощ за Украйна. Звучат като тези дами, които търсят някакво опрощение в „ Бие ме, значи ме обича “… Живот, изумен от „ Московски “ синдром, разновидност на известния Стокхолмския синдром.

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР