Пак отложиха делото за мярката на Петя Банкова и Стефан

...
Пак отложиха делото за мярката на Петя Банкова и Стефан
Коментари Харесай

Пак отложиха делото за мярката на Петя Банкова и Стефан Димитров заради отсъствието на адвокат

Пак отложиха делото за мярката на Петя Банкова и Стефан Димитров поради отсъствието на юрист. Софийският апелативен съд още веднъж отсрочи делото за мярката за неотклонение на двамата.
Те са упрекнати за контрабанда и пране на пари.
Обвиняем е и бащата на Стефан – Марин, който обаче досега не се е явявал в съда, тъй като след задържането си беше откаран в болница.

Днес залата не се яви нито адвокатката на Банкова – Аделина Натина, нито Людмил Рангелов, който също се явяваше като неин бранител, само че е бил акредитиран единствено за първичното разглеждане на мярката за неотклонение.
От Аделина Натина още веднъж е постъпила молба за отсрочване поради болничен лист.
В него е посочено, че се лекува от бронхит.

Съдът откри, че юрист Натина е пречката да не стартира мярката и следва да бъде изпратено писмо до Софийската адвокатска гилдия за установяване на авариен бранител, които да съставлява Банкова и да се предотврати опцията за ново отсрочване.
Миналата седмица съвещанието също беше отсрочено поради болен юрист,
като от прокуратурата упорстваха Банкова да остане с най-тежка мярка „ задържане под стража.

В събота в здравно заведение незабавно беше закаран и Стефан Димитров. След направените му проучвания стана ясно, че не е наложителна хоспитализация и той беше върнат в ареста.
Четвъртият обвинен е Никола Николов – Паскал, който е разгласен за общодържавно търсене.
Срещу Банкова има и второ обвиняване. То е за това, че е направила длъжностно закононарушение като по искане на Стефан Димитров е назначила съответно лице за началник на митническия пункт „ Лесово “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР