Паднали дървета заради силните ветрове в Европа причиниха смъртта на

...
Паднали дървета заради силните ветрове в Европа причиниха смъртта на
Коментари Харесай

Урагани в Германия, Полша и Чехия убиха петима

Паднали дървета поради мощните ветрове в Европа предизвикаха гибелта на двама души в Полша, двама в Чехия и един в Германия.
В Германия поради бурята 63-годишен мъж, който бил на къмпинг с брат си в град Зеещет, е умрял. Брат му е избавен от водите и е в болница, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Бурята остави без ток хиляди чешки и полски семейства. Силните ветрове провокираха многочислени произшествия в Чехия. Само в Прага и Средночешката област са подадени десетки сигнали. Има информация за отнесени покриви и повалени дървета.

В Северна Чехия ветровете са достигнали силата на вихър, като край град Усти над Лабе са регистрирани пориви до 136 км/час. Вятърът е достигнал скорост над 100 километра в час в няколко елементи на Чехия, а на най-високия чешки връх Снежка вятърът е бил със скорост 180 километра в час.

По няколко жп маршрута в Чехия влаковете са спрени или се движат със забавяне, а паднало дърво е блокирало автомагистрала покрай Прага, заяви уеб сайтът на вестник "Млада фронта през днешния ден.
Зоологическата градина в чешката столица е затворена, само че летището работи без проблеми, добавя вестник "Лидове вести ".

В Полша бурните ветрове повредиха водопровод на терминал за полутечен газ на пристанище Швиноуйшче. Има малко приключване, само че няма огромни вреди, заяви представител на държавния оператор на газопровода Газ-систем (Gaz-System).

В Западна Полша близо 200 000 души също са останали без ток.

В Австрия уредниците на първото съревнование от Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже в Зьолден бяха принудени тази заран да го анулират поради мощни ветрове със скорост към 100 километра в час.

Противопожарната работа на Берлин разгласи изключително състояние в ранните часове на днешния ден, откакто бурята Херварт аргументи безпорядък по улиците на немската столица, съобщи ДПА. Един човек е ранен съществено при рухване на строително скеле. Покривът на жилища постройка е бил отвеян, изкоренени са дървета.

Противопожарните служби оповестиха, че са получили над 100 незабавни повиквания сред 4 и 7 часа сутринта локално време и приканиха на работа всичките си доброволни сътрудници.

Железопътните известия в Германия са отчасти прекратени поради урагана, минал над северната и централната част на страната. Ограниченията в транспортните връзки засягат Берлин, Хамбург и още шест федерални провинции.

В някои региони на страната е прекратено електроснабдяването, блокирани са пътища.

Властите предлагат на жителите да си останат у дома и да заобикалят гори и паркове.

Река Елба е преляла крайбрежията си в Хамбург, заяви представител на пожарната. Спасителни екипи стопират придвижването по околните пътища.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР