Паднали дървета върху паркирали коли, счупени клони по заледените тротоарите

...
Паднали дървета върху паркирали коли, счупени клони по заледените тротоарите
Коментари Харесай

След обилния снеговалеж: Паднали дървета и заледени тротоари в София

Паднали дървета върху паркирали коли , счупени клони по заледените тротоарите – по този начин осъмна София след огромния снеговалеж в събота против неделя.

Над 200 снегорина се движат по улиците на столицата още от събота. Въпреки това екипите на Столична община към момента не съумяват да почистят всички дребни улици и тротоарите в града.

Има растения, които макар солидните си размери, са изцяло изкоренени

През почивните дни бяха нанесени съществени вреди, които се отстраняваха предпочитано. Падналите клони се местя до контейнерите за боклук и се чака скоро да бъдат извозени.

„ За предходното денонощие са обработени над 100 сигнала за счупени клони и паднали дървета. Работата ни продължава и все още. Днес на терен са седем екипа, с цел да отстраним всички проблеми, зародили на територията на столицата “, изясни Кристиян Иванов, който е зам.-директор на „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столична община.

Очакваме сигналите Ви на нашата платформа

Той добави, че все още всеобщият градски превоз се движи по график.  

„ Експерти от дирекция „ Зелени системи “ и еколозите от районните администрации ще извършат в идните дни оглед на дърветата на цялата територия на столицата. Там където е належащо, ще бъде осъществена санитарна сеч, с цел да се предотвратят трагични произшествия “, изясни и инж. Николай Недялков, който е шеф на Столичен инспекторат.

Следете обстановката в нашия онлайн репортаж :

Следете всичко най-важно за разчистването на пътищата и възобновяване на електричеството
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР