Паднали дървета, клони, стълб и ламарини са причинили поражения върху

...
Паднали дървета, клони, стълб и ламарини са причинили поражения върху
Коментари Харесай

Около 20 сигнала за инциденти от вятъра в Пазарджишко

Паднали дървета, клони, дирек и ламарини са предизвикали провали върху няколко автомобила и частни парцела в Пазарджишко след разразилия се над района мощен вятър през вчерашния ден, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. За деня са получени към 20 сигнала за разнообразни катастрофи, при които са нанесени вреди, само че за наслада няма потърпевши хора.

Най-много - 14, са били произшествията в районния град и селищата към него, три са във Велинградско, а останалите са в общините Пещера и Белово. На всички сигнали са реагирали екипи пожарникари, когато се е налагало - със съдействието на чиновници от ЕВН и общинските администрации.

Близкото село Звъничево е едно от местата с няколко случая за вчерашния ден. Там вятърът е изтръгнал от корен голям бор и го е стоварил до паркирани коли. По знамение нито една кола не е наранена. На друго място в селото е повален електрически дирек, като са нанесени вреди на частна къща. В Пазарджик пък бурята ще се запомни с куриоз - бреза паднала върху кола, без да нанесе никакви провали. Стъблото се е пречупило високо, а от другата страна падналото дърво се подпряло на короната си и останало над колата, без да я повреди.

Интересен факт е, че за вчерашния ден в Пазарджик е регистриран температурен връх - 21,4 градуса. Най-високата измервана на тази дата температура е била през 2002 година - 21 градуса.

А днешният ден стартира в града с лека гръмотевична стихия - събитие, особено за летния сезон.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР